Gaziantepspor'da özellikle ara transfer döneminde yaşanan gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirme yönünde açıklama resmi internet sitesinde yapıldı. Bu güne kadar yeterince açıklama yapılmayan ve sporseverleri bilgilendirmeyen yönetimin son yaşanan gelişmeler hakkındaki açıklaması memnunluk uyandırdı. Ancak yapılan açıklama Cenk hakkında hiçbir bilgi verilmeyişi kafalardaki soru işaretlerine cevap getirmedi. Buna rağmen, Gazinatepspor'da böyle bir yapılanmanın hayata geçirilmesi memnunluk uyandırdı. Kulüp yetkililerinin Gaziantepspor ile ilgili gelişmelerde yerel ve ulusal basını zamanında ve eksiksiz bilgilendirme uygulamasının devam etmesi bekleniyor.

İŞTE KULÜP RESMİ SİTESİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Bilindiği üzere Gaziantepspor Kulübü olarak 2013-2014 sezonu devre arası transfer döneminde kadro yapımızın güçlendirilmesi amacıyla teknik ekibimizinde görüşleri doğrultusunda futbol şubemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda;

1- Avusturya genç milli takımlarında defalarca forma giymiş ve başarılarıyla dikkat çekerek bu sezon başında Bundesliga takımlarından FC Nuernberg kulübüne transfer olan Türk asıllı 1991 doğumlu orta saha oyuncusu Muhammed İLDİZ ile anlaşmaya varılmış akabinde 3.5 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Muhamed İLDİZ, yaşı ve yeteneğiyle Kulübümüze uzun yıllar ciddi katkı sağlayacak potansiyele sahip bir oyuncudur.

2- Sportif Direktörümüz Sergen Yalçın’ın isteği doğrultusunda; uzun yıllar Super Ligde oynayan, Super Lig tecrübesine sahip 1982 doğumlu Birol HİKMET ile kadro derinliği ve hazır oyuncu olması açısından takımımıza önemli katkılar yapacağı da gözönüne alınarak sezon sonuna kadar sözleşme imzalanmıştır.

3-Futbol kariyerine teknik adam olarak devam etmek isteyen kalecimiz Özden ÖNGÜN’ün yerine Teknik Ekibin raporu doğrultusunda 3.Kaleci olarak; Genç Milli Takımlarımızın farklı kategorilerinde birçok kez başarı ile görev almış , gelecek vaad eden, özgün kalecilik yeteneklerine sahip 1992 doğumlu Sercan HACIOĞLU ile 3.5 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Bu transferle; takımımızın kaleci mevkiinde, geleceğe yönelik olarak tecrübeli kalecilerimizin yanında genç kalecimizin yetişmesi de hedeflenmiştir.

4- 2012-2013 sezonunun 2.yarısında Kulübümüzde geçici transferle forma giyen ve takımımıza katkı sağlayan Marek SAPARA ile bu sezon başında oyuncunun eski kulübü ile anlaşılamadığından transfer gerçekleştirilememişti. Bu kez; oyuncunun sezonbaşı yaşadığı sakatlığının ardından tam olarak iyileşmiş olduğu yapılan testler ve saha çalışmaları ile görülmüş , oyuncunun Kulübümüze gelme arzusunu da değerlendirilerek 1982 doğumlu Marek SAPARA ile 2013-2014 sezon sonuna kadar kontrat imzalanmıştır.

5- Galatasaray Spor Kulübü’nden, forvet oyuncu 1994 doğumlu Armindo BRUMA sezon sonuna kadar kiralanmıştır.

6- Son olarak; ülkemizin son dönemde yetiştirdiği önemli genç forvetlerden olduğuna inandığımız 1996 doğumlu Oğulcan ÇAĞLAYAN’la Kulübümüz arasında 2 yılı opsiyonlu olmak üzere 4.5 yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Gerçekleştirilen ve hayata geçirilen bu transferlerin yanısıra :

Stoper mevkiine takviye yapılması amacıyla ilk olarak Galatasaray Spor Kulübüyle Dany NOUNKEU’nun Kulübümüzde sezon sonuna kadar geçici transfer ile forma giymesi yolunda anlaşılmış olup, oyuncu ile yapılan tüm görüşmeler olumlu geçmiş, ancak görüşmelerin nihayetlendirilmesi esnasında Beşiktaş JK nun devreye girmesi ve İstanbul takımı olması, oyuncunun ailesinin de tercihinin bu yönde olması nedeniyle, son noktada tasarrufunu Beşiktaş JK’nün teklifini kabül etmekten yana kullanmıştır.

Stoper mevkii için diğer alternatif olan Fildişi Sahili asıllı Benjamin ANGOUA için Kulübü FC Valeciennes ile bonservisi konusunda tüm noktalarda anlaşılmış ve önsözleşme imzalanmıştır. Oyuncu ile yapılan tüm görüşmeler olumlu geçmiş ve oyuncu 3 Şubat günü İstanbul’a gelmiş kendisiyle yapılan yüzyüze görüşmelerde ana hatlarıyla mutabık kalınmasına rağmen; Gaziantep’in Suriye sınırında olması ve Suriye’de yaşanan şiddet olayları sebebiyle Kulübümüzle anlaşmaktan vazgeçtiğini bildirmiştir.

Taraftarımızın bilgilerine sunarız.