Arınç, Japonya'da yayımlanan 3 milyon tirajlı Nikkei gazetesine mülakat verdi. Gazetede, Arınç'ın, 6-8 Ocak arasında Japonya'ya yapacağı seyahatte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik edeceği belirtildi.Arınç, Nikkei gazetesinde verdiği mülakatta, İstanbul merkezli operasyonun ekonomiye yansımalarına ilişkin iddialar hakkında, "Her şey Hükümetin kontrolü altında. Yatırımcıların endişe edecekleri hiçbir şey yok" dedi.

Hükümet tarafından savcılığa baskı uygulandığına dair iddiaları reddeden Arınç, kamunun da üstlendiği inşaat projeleriyle ilgili soruşturma haberlerine ilişkin ise "İhalelerde usulsüzlük yok" diye konuştu.

Hükümetin 4 ayrı kamuyou araştırma şirketine anket yaptırdığını dile getiren Arınç, "Destekoranımız yaklaşık yüzde 52 ve geçen yıl haziranda meydana gelen protestolar ve bu seferkiyolsuzluk iddialarından hiç etkilenmedik" değerlendirmesinde bulundu.

-"Sorun yok"

Arınç, bu iddialarla ilgili, "Seçimlerden önce Gülen hareketi ile Hükümeti karşı karşıya getirerek, Hükümeti yıpratmak isteyen üçüncü bir taraf var" ifadesini kullandı.

"Gülen hareketi ile Hükümet arasında sorun yok" değerlendirmesinde bulunan Arınç, "Hareketin destekçileri AK Parti'ye inanır ve seçimlerde de bize oy verir" dedi.

Açılan soruşturma nedeniyle hisse senedi piyasası, devlet tahvilleri ve Türk lirasına gelen satışlarla oluşan maliyete ilişkin de Arınç, "Yaklaşık 100 milyar liranın üzerinde" dedi.

-"Erken seçim ihtimali bulunmuyor"Arınç, Türkiye'de martta yapılacak seçimlere ilişkin soru üzerine ise bir önceki yerel seçimlerde AK Parti'nin oyunun yüzde 38-39 seviyesinde olduğunu belirtti.

Bu yaz, haziran sonuna kadar cumhurbaşkanı adaylarının açıklanması gerektiğini hatırlatan Arınç, gelecek yıl haziranda görev süresi dolacak Meclisle ilgili erken seçim ihtimali bulunmadığını bildirdi.

Arınç, AK Parti'nin hedeflediği yeni anayasa ve cumhurbaşkanının yetkilerinin artırılmasıyla başkanlık sistemine geçme konusunun, 2015 genel seçimleri sonrasında tekrar ele alınabileceğini kaydetti.MİLLİYET