"Yarın futbolcular serbest kalırsa 100 milyon dolara kurulmaz bu takım. Yalnızca kulüp değil şehir de düşer. Yapılması gerekenler belli. 14 yıl başkanlık yaptım ve bir model yarattım. Şimdi bu modelin sahipleri yargılanıyor"

Celal Doğan... Futbol ailesinin çok yakından tanıdığı bir isim... Gaziantepspor'un 1993-2006 yılları arasında başkanlığını yaptı. Belediye başkanlığını yürüttüğü bu dönemlerde hem takımda hem de şehirde önemli işlere imza attı. Kırmızı-Siyahlılar'da onursal başkan ünvanını aldı. Yıllarca hizmet verdiği kulübün şu an içinde bulunduğu durumu sorduğumuz Doğan önce, "Söylediklerimin çarpıtılmadan yazılmasını isterim, ne eksik ne fazla" dedi ve ekledi: "Görevimi bırakmama bir yıl kala gerekli çağrıyı yapıp, kongreye gideceğimizi söylemiştik. İbrahim Kızıl da aday olmuş ve oyumuzu ona vermiştik. Kendisi ve bazı yöneticiler mahkeme kararıyla tutuklu. Bu yüzden hukuken bir söz söylemem doğru olmaz. Gaziantepspor herkesin takımıdır. Yarın futbolcular alacakları ödenmediği için serbest kalırsa, 100 milyon dolara bu takımı kuramazsınız. Yalnızca kulüp değil şehir de düşer. Şu anda tüm sorumluluk, mevcut yönetime ait. Yapılması gerekenler belli, doğacak riskler de görünüyor. Bu yol, yol değil."

'Ben model yarattım'

"Görevdeki idareciler, futbolcuların ödemelerini yapacaklarını söylüyorlar. Eğer bu yapılmazsa tüm sorumlu onlardır. Herkesin sorumluluğu var. Göreve gelecek değilim. Ben şehirde, kulüpte bir model yarattım. Şimdi bu modelin sahipleri yargılanıyor. Başkanlığa meraklıymışım gibi görünmesin. Bana şehrin tapusunu verseler de, böyle bir arzum yok. Ben görevimi yaptım. Gaziantepspor bir değerdir. Bu antika yere düşerse kirlenir. Bu arada tutuklu bulunan yöneticilerin de Allah yardımcısı olsun."