Kentimizde son aylarda kadınlarda ve erkeklerde siğile çok fazla rastlamaya başladıklarını belirten Bayrak, bunun rahim ağzı kanserinin ön habercisi olduğunu söyledi. Bayrak, gelecek nesillerimizi korumak için kentimizde artan fuhuş olaylarının üzerinde özellikle durulması gerektiğini dile getirdi.

ERKEKLERDE DE ARTMAYA BAŞLADI

Gaziantep Kent Konseyi'nde bu konuyu gündeme getiren Bayrak, gelecek nesillerin sağlığı için şimdiden gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Son iki yıldır siğile çok fazla rastlamaya başladıklarını dile getiren Bayrak, "43 yıllık bir hekim olarak kadınlarda ve erkeklerde son zamanlarda siğile çok rastlamaya başladık. Bu işin ön habercisidir, rahim ağzı kanseri 3 gün 5 gün sonra oluşmaz. Tümör damar iltihabıdır yani tümörün ikiye katlanma zamanı, rahim ağzı kanserine yakalanma süresi 18-20 yıl sonradır. Rahim ağzı kanseri mikrobik bir hastalıktır. HTV, HBE cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Yine kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de artmaya başladı. Bu mikrop erkek cinsel organ kanserlerine de sebep oluyor. Bir hekim olarak gelecek nesli düşünüyorum. Önlem alınması lazım" diye konuştu.

FUHUŞ OLAYLARI ARTTI

Şehrimizde son zamanlarda fuhuş olaylarının arttışına da dikkat çeken Bayrak, "Artan bu vakalar, olgular, yani bu fuhuş artışı karşısında ilgililerin gelecek nesilleri ve kadınlarımızı korumak için bu konu üzerinde özenle bilhassa durulması lazım. 20 yıl sonra kadınlarımız rahim ağzı kanseri olmasın diyorum. Gaziantep'teki kadın doğum hekimlerini eğittik. Bu konuda başarılı da olduk.Türkiye'de anne ölüm hızı ortalaması yüzbinde 19, Gaziantep'te 12,6. Biz bir sivil toplum örgütü olarak gereğini yaptığımız kanısındayız" dedi. Meral KINACILAR