Şahin'den Alevi derneğine ziyaret Şahin'den Alevi derneğine ziyaret


 
 TÜKETİM ÇILGINLIĞINA DÖNÜŞTÜ

Sevgililer gününün, romantizmi ve sevgiyi kutlama yerine zamanla ticarileşmiş ve tüketim kültürünün bir parçası haline geldiğini söyleyen Yılmaz, “Sevgililer günü, ticari bir etkinliğe dönüşmesiyle hediyelik eşya, çiçekçilik, restoranlar ve tatil sektörü özellikle reklamlar, indirimler ve özel kampanyalarla desteklenmiş tüketim çılgınlığı tuzağına dönüşmüştür. Satın almak istiyorsanız; Sevgililer gününün tüketim kültürünün tuzağına düşmeden, sevgimizi bilinçli tüketici davranışı ile bütünleştirebiliriz.” dedi.

BİLİNÇLİ HAREKET EDİLMELİ

Satın alacağımız üründe dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Yılmaz,”Sosyal, ekonomik ve çevresel, etkileri dikkate alarak bilinçli kararlar alıp kaynakların etkili bir şekilde kullanılmasına katkıda bulunabiliriz. Satın almak istediğimiz ürünlerle ilgili olarak ürünlerin üretim sürecini ve şirketin toplumsal etkilerini göz önünde bulundurarak şirketlerin üretim politikalarını inceleyip üretim zincirinde çocuk işçiliği, kölelik, insan hakları ihlal eden firmaların mal ve hizmetlerini tercih etmemeliyiz” diye konuştu.

HAYIR KURUMUNA YARDIM YAPABİLİRSİNİZ
Hediye aldığımız ürünlerin, çevresel etkilerini göz önünde bulundurmamız gerektiğini dile getiren Yılmaz şöyle devam etti:”Doğa dostu ambalajlar, geri dönüştürülebilir malzemeler veya az enerji tüketen ürünler gibi özelliklere sahip olan mal ve hizmetler tercih edebiliriz. Dayanıklı ve kaliteli ürünleri tercihlerimizde kaynakların daha etkin kullanılması için sadece ihtiyaç duyulan ürünleri satın alarak gereksiz tüketim miktarını azaltabilir ve atık oluşumunu azaltmak için tekrar kullanılabilir ürünleri tercih edebiliriz. Sevgilinizle birlikte, ihtiyaç sahibi insanlara, sevdiğiniz bir hayır kurumuna veya daha iyi bir yaşam için mücadele eden toplulukları ziyaret ederek yardım edebilirsiniz.”