Ressam Nilgün Ayşecik Çevik, 21 Şubat Cuma günü Sanko Sanat Galerisi’nde resim sergisi açacak.
Ebru tekniğini diğer resim teknikleriyle kaynaştırmak amacıyla başladığı çalışmalarının, kendisini bazı araştırmalara yöneltip farklı sonuçlara ulaştırdığını belirten Çevik, bunu “Geleneğin izini sürerek, ebrunun kendi dilini kullanarak ve ebru tadını yok etmeden figüratif yorumlar yapmaktır” sözleriyle ifade ediyor.
Son dönem çalışmalarında değişik yörelerde çıkarılan Hitit uygarlığına ait eserlerin üzerindeki motiflerden yola çıkarak kendine özgü bir anlatım yolu seçen ressam Çevik, resmettiği eserlerinin taşıdığı izlere ilişkin şunları paylaştı:
“Batı kültürünün temel taşı niteliğindeki Grek mitolojisi kadar, Doğu’nun söylencelerinde yer etmiş motiflerin, gizli anlamlar taşıyan işaretlerin, İslami sembollerin yorumlandığı çalışmalarıma bakıldığında insanlık tarihinin değişik inanç ve düşünce sistemlerinin izleri görülebilir onlarda.”
Eserlerini ebru tekniğinden de yararlanarak plastik sanatlar formunda yorumlayan sanatçı Çevik, bu sanat dalını geleneksel anlatım kalıplarından kurtarıp çağdaş bir anlayışla ele alıyor.
Çevik’in, 21 Şubat Cuma günü saat 17.30’da Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılacak sergisi, 7 Mart’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.NİLGÜN AYŞECİK ÇEVİK
Çorum’da 1958 yılında doğan ressam Çevik, Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden 1979’da mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Çorum’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda resim öğretmeni olarak çalıştı.
Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Bölümü restorasyon çalışmaları kapsamında hazırlanan bilgi panolarında ebruları kullanıldı. Yurtiçi ve yurtdışında 18 kişisel olmak üzere 50’nin üzerinde karma sergisi bunuyor.
Kültür Bakanlığı tarafından İspanya, Fransa, Kırgızistan ve İtalya’ya ebru sanatı tanıtım için görevli olarak gönderildi. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Üyesidir. Hitit Üniversitesi’nde Türk Geleneksel El Sanatları dersi kapsamında ebru sanatı dersi veren Çevik’in, müzelerde ve özel koleksiyonlarda çok sayıda eseri yer alıyor. Çalışmalarına, kurmuş olduğu N’ART Galeri’de devam eden Çevik, Çorum Belediyesi’nin sanat danışmanlığını da yapmaktadır.SANKO SANAT GALERİSİ
Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.
Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergilerinin de bulunduğu 173 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 4 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.