Gezegenevi ve Bilim Merkezinde 3 gün boyunca sürecek olan şenliğin ilk gününde geleceğin bilim insanlarını yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurulan 40 standı tek tek gezdi, bilimsel çalışmaları yakından gördü, çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Şahin, gelecekle ilgili hedeflerin gerçekleştirebilmek için çocukları çağa göre yetiştirmenin önemini vurgulayarak, “Yeni dünya yapay zeka, uzay ve astronomi üzerinde kuruluyor. Çağ, bilgi toplumu çağıdır. Bu manada Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı çalışmalar yetmez topyekün bir seferberlik gerekiyor” dedi. Belgesel yapımcısı Coşkun Aral, her yıl mutlaka Gaziantep’e geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bilimsel çalışmalara yönelik projelerin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

SEFERBERLİK ŞART

Çocuklara bilim dünyasını takip etmelerini öneren Şahin, geleceğin teminatı olan çocukların çağa göre yetiştirilmesine vurgu yaptı.Başkan Şahin, “Geleceğimizle ilgili iddiamızı ve hedefimizi gerçekleştirebilmemiz için çocukların bilimsel çalışmalar çerçevesinde yetiştirmek gerekiyor. Çağ, bilgi toplumu çağıdır. Bu çocukları, bilim merkezlerindeki fırsatları sunmamız lazım. Tek başına Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı çalışmalarla bu olmaz. Bu manada topyekun bir seferberlik şart oldu. Çocuklarımızın kitaptan öğrendikleri bilgiyi, teoriyi pratikte nasıl enerjiye, nasıl potansiyele, nasıl teknolojiye dönüştürdüklerini gösteren bir bilim şenliği hazırladık" dedi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK

Belgesel yapımcısı Coşkun Aral, her yıl mutlaka Gaziantep’e geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bilimsel çalışmalara yönelik projelerin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Astronot Muhammed Ahmet Faris, çocuklarla birlikte böylesi bir şenlikte buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, “Türkiye’de ilk uzay insanını görmek istiyorum. İnşallah ilk uzay gemisini siz yaparsınız uzay adamlarıyla birlikte uzaya çıkarsınız. Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin’e bu manada çocuklarla ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum” dedi. AYŞEGÜL BAĞCI