Buna göre, büyükşehirlerde ilk olarak büyükşehir belediye başkanlığına, son olarak ise muhtarlık seçimine ait oy pusulaları sayılacak. Ocak ayında başlayan propaganda süresi ise yarın 18'de sona erecek.Seçim sonuçlarını belirleyecek oyların sayım döküm işlem sırası belli oldu.

Büyükşehirlerde ilk olarak büyükşehir belediye başkanlığına ait pusulalar sayılacak. Ardından sırasıyla ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ilişkin oy pusulalarıaçılacak.

Diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Ocak ayında başlayan ve yaklaşık 3 aydır süren propagandalar için de sona geliniyor.

Siyasi partilerin ve bağımsız adaylar için propagandalar cumartesi günü saat 18'de, yani seçimden bir gün önce sonra erecek.

Saat 18'den sonra propaganda maksatlı ve oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek mahiyette haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanması da yasak olacak.

Öte yandan seçimlere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı da "tatil" kararı aldı.

Karara göre, 1 Nisan'da okullar tatil olacak. Bu süre zarfında da seçimler için kullanılan okullar eğitime hazır hale getirilecek.

İlgili karar, bakanlık tarafından uygulanmak üzere yöneticilere gönderildi.