Ak Parti il Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, bu güne kadar kimsenin dile getiremediği sözleri sarfetti ve 30 Mart seçimini Çanakkale Savaşı olarak gördüğünü söyledi. Üzücü buna gerekçe olarak da, “Çünkü bu kavga şu anda muhalefet ve iktidar arasında bir kavga değil. Bu dünya ile Türkiye arasında bir kavganın dünyadaki siyasi güçlerin Türkiye'nin yükselişine tahammülsüzlüğünden doğan bir kavga. Ve artık Ak Parti MHP, CHP ve diğer partiler sözkonusu değil. Ben bu seçimlerde Türkiye ve dünyadaki lobiler arasındaki savaş olarak görüyorum ve hem şu andaki saha çalışması hem de seçim günü sandığın başına gidip oy atmayı savaşa gitmek olarak görüyorum"diye konuştu.

PARA DAĞITMADIK

Tam 1000 kişilik ekiple sahada olduklarını ve hedeflerinin de yüzde 60 olduğunu belirten Ak Parti il Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, 'Ak Parti mitingde para dağıttı, mahallelerde para dağıtıyorlar' şeklindeki iddiaları da yalanladı. Üzücü, "Mitingde 100 binin üzerinde insan vardı. Bizim Gaziantep'te sadece kadın üye sayımız 80 bin. Parayla pulla veya hediyeyle bu kalabalıklar oluşmaz. Akıl mantık işi değil" dedi.

HİÇ SAHADAN ÇIKMADIK

Yaklaşık 3 aydır sahalarda olduklarını, henüz belediye başkan adayları belli olmadan sahaya indiklerini söyleyen Filiz Üzücü, "Zaten hiç sahadan çıkmadık. Ben anı zamanda meclis üyesiyim. Kadın Kolları başkanlığını da yürütüyorum. Biz 24 saat sahadayız. Kadın Kolları olarak sabah 08:00'de çıkıyoruz. akşam Allah ne verdiyse. Ak Parti'ye kurulduğu günden bugüne her seçimde oy veren kadın sayısı erkeklerden fazla. Ak Parti'ye oy veren kadın oranımız yüzde 52. Yüzde 48 ise erkekler oy veriyor. Üye kayıtlarına baktığımızda kadın üye sayısı biraz düşük. Bunun sebebi de kırsalda ve köylerde hanımların cep telefonu olmaması. Bizim sistemimize göre kadınların muhakkak cep kaydının olması gerekiyor. " dedi.

EV TOPLANTILARI YAPIYORUZ

Her sabah seçim koordinasyon merkezlerinde toplandıklarını anlatan Filiz Üzücü, "İlçeler ayrı, il ayrı çalışıyor. İlçeler kendi belirledikleri mahallelerde alan taraması yapıyorlar. Biz il Kadın Kolları olarak mahallelerde ev toplantıları yapıyoruz" dedi.

24 SAAT HİZMET

İlde bir koordinasyon masası oluşturduklarını ve bu masaya halkın bakan, milletvekili veya hükümetten isteklerini yazdıklarını söyleyen Üzücü, "Vatandaşlar orada 24 saat karşılarında muhatap buluyor, isteklerini yazdırıyorlar. Akşam onları ilgili arkadaşlara mail yoluyla elden ulaştırıyorlar ve o arkadaşlara tekrar dönülüyor" dedi.

SAHADA 1000 KADIN VAR

'İlçeler kendi adaylarıyla, İl kadın kolları olarak biz Büyükşehir Adayımızla çalışıyoruz' diyen Üzücü, "Ama il kadın kolları olarak bütün ilçelere destek veriyoruz. Sahada 1000'e yakın kadın aktif olarak çalışıyor. Kapı kapı çalışıyor. Mesala bir mahalle krokimiz var. İlk başladığımız günden beri gittiğimiz mahalleyi boyayıp ona göre bütün alanı taramayı düşünüyoruz. Biz ayrım yapmadan uçtan başladık. Hedefimiz bütün hepsini boyamak" diye konuştu.

HEDEF AK PARTİ

'Diğer partilerinde Türkiye'yi sevdiğine Türkiye'nin bölünmesine, heba olmasına gönüllerinin razı olmayacağını biliyorum' diyen Üzücü şöyle konuştu:"Çünkü CHP de, MHP de, diğer partilerde bizim partimiz. Biz koalisyon hükümetlerinden bu duruma geldik ve 12 yıldır da Ak Parti'nin Türkiye'ye atlatmış olduğu basamakları herkes görüyor. Şu anda dış basın veya dış mihrakların hedefi Türkiye'nin güçlenmesinin önüne geçmek. Şu anda hükümet Ak Parti olduğu için hedef o."

HALK BAŞBAKAN'A SAHİP ÇIKIYOR

Cemaat-Hükümet savaşından dolayı partide kadın sayısında bir eksilme olmadığını, aksine artış olduğunu söyleyen Üzücü, "Ben sahada bunu gözlemliyorum. Daha önce başka partilere oy verenler bu seçimde Ak Parti'ye oy vereceğim diyorlar. Çünkü bu Türkiye meselesi oldu. Halk, Ak Parti'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıyor" dedi.

BENİM DE ARTIK USTALIK DÖNEMİM

Gaziantep'teki oy oranlarının en az yüzde 60 olacağını söyleyen Üzücü, "24 senedir siyasetin içindeyim. 12 yıldır Ak Parti'deyim. Mahallelerde kimlerin hangi partilere oy verdiğini bilirim. Bizimde artık ustalık dönemimiz oldu. Herkes bu seferde Ak Parti diyor. Bunda Fatma Hanım'ın da büyük katkısı var. Başka partilere oy vermiş olan kadınlar bile bu seçimde Fatma Hanı'ma oy vermeyi düşünüyor" dedi.

RİSKLİ BİR İŞ

Miting için para dağıtıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yapan Üzücü, "Mitingde para dağıtıldığı söylendi. Mitingde para dağıtmış olsak, orada 100 binin üzerinde yakın vatandaş vardı tek tek nasıl bulup tesbit edeceğim. Riskli bir iş ve bizim zaten şu son dönemde bu mitinglere katılım söylemleri artırıyor. Yalnız vatandaş Başbakan'a sahip çıkıyor parayla pulla olacak iş değil, bunun ana fikri bu. Parayla pulla veya hediyeyle olmaz bu işler. Bizim çalışmaya gelen arkadaşlar otobüs paralarını öğle yemeklerini ceplerinden veriyorlar. yani biz burada bu kalabalığı parayla tutamayız. Çünkü sayıyı bir alın. Büyük bir meblağ gerektirir akıl mantık işi değil" dedi.

GİTTİĞİMİZ MAHALLEYİ BOYUYORUZ

Birçok ilçeden gelen kadınların miting alanına giremeden dışarıda kaldıklarını söyleyen Üzücü, "Biz birebir çalışıyoruz. Bu işin sırrını vermeyeyim. O mitinge gelen bütün bayanlarla birebir irtibat kurdum. Bakan Hanımın'ın adaylığı açıklandığı günden beri sahadayız. Doğrusu hiç çekilmedik. Hedef yüzde 100 insana ulaşmak. Yüzde 70-80'ine ulaştık. Mahalle anlamında ulaşmadığımız yer kalmayacak. Bir krokimiz var. Gittiğimiz mahalleyi boyuyoruz. İnşallah Allah'ın izniyle 29'unda hepsi boyanmış olacak" şeklinde konuştu.

KARAR ALDIK, KİMSEYE YOL PARASI YOK

'Bize çok telefon geliyor. Şehir dışındaki öğrencilerin oylarını gelip Antep'te kullanmaları için bizden yol parası talep ediyorlar' diyen Üzücü, "Ben diğer partilerden bu taleplerin karşılandığını biliyorum ama bizde bir kişiye bile bu ödenmeyecek, öyle bir karar aldık. Bu davaya gönül vermiş insan yol parasını verir, kullanmak istiyorsa gelip oyunu burada kullanır" dedi. Meral KINACILAR