* Bu seçim Fatma Şahin'in, Tahmazoğlu'nun, Fadıloğlu'nun belediye başkan adaylığı seçimi olmaktan çıkmıştır.

*Cemaatle referandumda beraber yürüdük. Fakat bize şu anda bir savaş açmış durumdalar.

* Rıdvan beyden veya Tahmazoğlu'ndan daha iyide bir aday adayı olsa, ben açıkçası o daha iyi olana da destek verirdim

* Meclis üyeliğinde belediyelerimizle iş yapan müteahhit, yapı denetim firmalarını, isminin ne olduğuna bakmadan eledik

* Büyükşehir adayı olursam iki rekat şükür namazı kılarım, olmazsam 4 rekat kılarım dedim. 4 rekat kıldım.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olmaktan çıktığını söyleyerek, "Bu seçim Fatma Şahin'in, Tahmazoğlu'nun, Fadıloğlu'nun seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu seçimler Türkiye’nin önümüzdeki 40-50 yıllik rotasını belirleyecek ve ona etki edecek bir seçim haline gelmiştir. Açıkçası bizde böyle görüyoruz. Bunun içinde ben ve teşkilatım gece gündüz demeden çalışıyoruz”dedi.

Ahmet Uzer, 14 Ocak'ta şehrimizde miting yapacak olan Başbakan'ın gelişiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, cemaatler, anketler ve gündem ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uzer, "Cemaatin o samimi tabanının, o gelen emri dinlemeyeceğini biz onlardan çok daha iyi biliyoruz. O nedenle o noktada hiçbir sıkıntımız yok" dedi. Uzer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü şehrimizde yapacağı miting için hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Uzer, hedeflerinin bu mitingin Gaziantep’te bugüne kadar yapılmış en kalabalık, en organize miting olması olduğunu belirterek, "20 gündür çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

BAYRAKLA KİMSE OY VERMEZ

Gaziantep'in diğer şehirlerden farklı bir şehir olduğunu, siyasetin burada kendi mecrasında devam ettiğini dile getiren Uzer, "Bu şehrimiz adına bizleri çok mutlu ediyor. Geçen Valilikte yaptığımız toplantıda il başkanlarımızın ve tüm adaylarımızın da oluru ile bir karar aldık. Bu kararın şehrin tamamında kabul gördüğünü ve beğenildiğini gözlemliyorum. Bu karar, il ve ilçe binaları, seçim büroları haricinde hiçbir yere bayrak asılmaması ve süsleme yapılmaması kararıydı. Ben her tarafa bayrak asmanın süsleme yapmanın görüntü kirliliği oluşturduğunu düşünüyorum. Herhangi bir parti bu şehri tamamen bayrak ve afişlerle süslese dahi oy oranında bir artış olacağını zannetmiyorum. Aldığımız bu kararın diğer iller tarafından da çok beğenildiğini ve karar hakkında olumlu konuşmalar olduğunu söyleyebilirim. Aldığımız bu kararla aynı zamanda partiler ve adaylar arasında olabilecek muhtemel gerginliğinde önüne geçtiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

HERKES PROJESİNİ ORTAYA KOYMALI

'Bizler siyasetçiler olarak bu yarışı sürdürürken rakiplere belden aşağı konuşmalar yapmamalıyız' diyen Uzer, "Herkes projesini ortaya koymalı vaadlerini anlatmalı ve halkın takdirine rıza göstermelidir. Yapıcı olan insanların toplum tarafından daha çok kabul gördüğünü kavgacı ayrıştırıcı insanların ise toplum tarafından dışlandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Neticede bu bir hizmet yarışı bu yarışın bir galibi olacak sadece her parti her aday bu seçimleri kazanmak istiyor. Bence olması gerekende bu zaten, bundan daha doğal bir şey olamaz" dedi.

HEDEF 10-0

Hedeflerinin Gaziantep’te tüm belediyeleri alarak 10-0 yapmak olduğunu söyleyen Uzer, "Bunun içinde şahsım, adaylarımız, vekillerimiz , tüm teşkilatımız gece gündüz demeden olanca gücümüzle çalışıyoruz. Kazanacağımızdan da hiç şüphemiz yoktur. Şu anda dahi 7-8 ayrı noktada seçim çalışmalarımız devam ediyor. Biz üzerimize düşeni önceki dönemlerde de yaptık. Bu dönemde yapıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN'DAN SANDIK DİREKTİFİ

Başbakan'ın il başkanlarını Ankara'ya çağırdığını ve konuşmasının 1 saatlik bölümünü sandıkları sahip çıkmaya ayırdığını ifade eden Uzer şunları söyledi:"Başbakan bizlere sandıklara sahip çıkmamızı söyledi. Bu konuda son direktiflerini verdi. Bizde bu seçimde bunu yapacağız. Bizim kimsenin bir tek oyunda gözümüz yok ama bize emanet edilmiş bir tek oyu da bugüne kadar kimseye kaptırmadık. Bundan sonra da kaptırmayız. Biz hakkmıza razıyız. Ben seçimlerin Gaziantep’te çok büyük olgunluk içerisinde ve sukünet halinde geçeceğine inanıyorum."

BİNDİRİLMİŞ KITALAR GETİRMEDİK, GETİRMEYİZ

Her mitingde Ak Parti'nin seçim meydanlarına bindirilmiş kıtalar getirttiğinin iddia edildiğini hatırlatan Uzer, "Ak parti insanları otobüslerle mitinglere taşıyor diye dedikodular yapılıyor. Biz bugüne kadar Urfa’dan, Maraş’tan, Adıyaman’dan Kilis’ten civar illerin hiçbirinden mitingimize insan taşımadık. Bundan sonrada taşımayacağız. Ama Gaziantep ilçeleriyle birlikte bir bütündür. İslahiye’den, Nizip’ten, Yavuzeli’nden mitinge gelmek isteyen partililerimiz olacaktır. Bizim onlara bu hizmeti sağlamak da görevimizdir. Ben İlçelerden mitinge katılım olmasından daha doğal bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bunlar bindirilmiş kıta değiller. İlçelerden gelen araçların miting alanına intikalinden araçların nereye park edileceğine kadar bütün planlarımızı yaptık. Biz hedefimizi çok büyük şekilde koyduk. İnsanlar Cuma günü o alana sığmayacaklar göreceksiniz" dedi.

BU SEÇİM FATMA ŞAHİN'İN SEÇİMİ DEĞİL

30 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olmaktan çıktığını söyleyen Uzer şöyle konuştu: "Bu seçim Fatma Şahin'in, Tahmazoğlu'nun, Fadıloğlu'nun seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu seçimler Türkiye’nin önümüzdeki 40-50 yıllik rotasını belirleyecek ve ona etki edecek bir seçim haline gelmiştir. Açıkçası bizde böyle görüyoruz. Bunun içinde ben ve teşkilatım gece gündüz demeden çalışıyoruz. Göreceksiniz Ak Parti bu seçimlerden zaferle çıkacaktır. Hiçkimse Ak Partinin oyu düştü diyemeyecek. Ben bunu size tüm kalbimle ve inanarak söylüyorum. 2011'de ne yaptıysam 3 kat çalışıyorum. Bu seçimlerde 51 hesabı yapan var, 49 hesabı yapan var. Ak Parti'nin oyu yüzde 20, 15 düştü diyen var. Bizim 2009'de Türkiye'de ve Gaziantep'te aldığımız oy oranı belli. Bizim düşüncemiz biz bu oranların altında değil üstünde oy alacağız. Arkadaşlar biz halkın içindeyiz. Biz halka güveniyoruz. 10 yıldır yaptığımız eserler, hizmetler ortada. Millet sosyal belediyeciliği ak partili belediyelerle gördü. Belediye başkanlarımızı sevmeyebilirsiniz, eksiklikleri yanlışları olabilir ama bizler Peygamber değiliz, eksiklerimiz olabilir."

PROJELERİMİZ GERÇEKÇİ

Ak Parti'nin belediye başkan adaylarının projelerinin samimi ve hayata geçirilecek projeler olduğunu söyleyen Uzer, "Sevincimiz aday arkadaşlarımızın yapacaklarını ortaya koyması. Biz insanlara sunulan projelerin gerçekçi samimi ve hayata geçirilebilir projeler olmasını istiyoruz. Sudan para almayacağım, kart vereceğim diyorlar. Bunlar mümkün değil. Biz gerçekçi projelerle halkın karşısına çıkmaya çalıştık. Hepsinin maddi kaynaklarıyla hesapları, kitapları yapıldı. O projelerin hepsini Bakanımız inşallah 30 mart akşamı koltuğa oturursa hayata geçirilecektir" dedi.

SES KAYITLARI MONTAJ

Uzer, konuşmasının ardından soruları cevaplandırdı. Ses kayıtlarıyla ilgili bir soruya Uzer, "Ses kayıtları bizim ve halkın gündeminde yok. Ses kayıtları birilerinin kendi arasında konuştukları bir malzeme ve bunların montaj olduğu zaten açık ve net şekilde meydana çıkmıştır. bunu montajla getirenler bir şekilde gündeme getiriyorlar. Yani montajdanda kimse bir fayda beklemesin. Ben montaja verecekleri zamanı halkın gönlüne girmede kullanmalarını tavsiye ediyorum" diye cevap verdi.

CEMAAT SAVAŞ AÇTI

Gülen Cemaati ile ilgili bir soru üzerine Uzer, "Cemaat üyeleri bir yerden emir geldiği zaman şehir bazında bir ayrılık, farklı bir muamele yapmazlar. Yani biz gerçekten de yıllarca bu insanlarla beraber yol yürüdük. Bunu hiçbir zaman reddedemeyiz. Biz yardımcıda olduk. Onlarda dönem dönem özellikle referandumda Ak Parti'nin yanında bizlerle beraber yürüdüler. Biz açıkcası bu işin hukukun içerisinde, düzgün bir şekilde yürümesini arzu ediyoruz. Fakat bize şu anda bir savaş açmış durumdalar. Sayın Başbakan'ın dediği gibi ablalar, abiler, şu anda işbaşındadır. Ama onlar bir kapı çalıyorsa biz 100 kapıyı çalıyoruz. Bizim onlara bize oy vermeleri veya bize destek vermeleri noktasındada hiçbir sıkıntımız yok. Bir yerlerden, onun samimi tabananı bir yerlerden destek, veya bir yerlerden emirde verilse, o samimi tabanın o gelen emri dinlemeyeceğini biz onlardan çok daha iyi biliyoruz. O nedenle o noktada hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

EN DOĞRU ANKET 30 MART AKŞAMI ÇIKACAK

Uzer, Ak Parti'nin oylarında düşüş olup olmadığıyla ilgili bir soruya da, "Ciddi anketimiz önümüzdeki hafta çıkacak. Gaziantep'te oyumuzun düştüğüne yönelik bir sonuca rastlamadık. Anket kirliliği de oluştu. Onun için biz o anketleride yayınlamadık. İnsanların başı dönüyor. Herkes kendi kafasına göre bir anket yayınlıyor. En doğru, en garantili, en düzgün anket 30 Mart akşamı çıkacak ankettir. Onun neticesine herkes şapka çıkaracak. Bizim Gaziantep'te şüpheyle baktığımız hiçbir ilçemiz yok. İslahiye ve Oğuzeli'nde hiçbir sıkıntımız yok. İslahiye'de adaylıktan dolayı bir sıkıntı oldu, Onu da çözmeye çalışıyoruz. Hedefimiz 10-0" dedi.

KALİTELİ İNSANLARI DA ELEDİK

Uzer, iki tane önemli konu da da açıklama yapma gereği hissettiğini söyledi. Gaziantep'teki meclis üye listesinin en adaletli, en düzgün listelerden biri olduğunu belirten Uzer, "8 milletvekilimizi çağırdık, büyükşehir adayımızı çağırdık, hangi ilçeyi konuşuyorsak onun ilçe başkanını, belediye başkanını çağırdık, benim başkanlığımda 13-14 kişilik bir komisyon oluşturduk. Önce çok sayıda başvuru vardı o başvurulardan önce olmazları bir ayırdık. Bir tur yaptık. Mesela belediyelerimizle iş yapan müteahhit, belediyelerimizle iş yapan yapı denetim firmaları, belediyelerimizle iş yapma potansiyeli olan tüm arkadaşları isminin ne olduğuna bakmadan eledik. Orada gerçekten çok kaliteli arkadaşları da eledik. Ondan sonra kalan isimleride çeşitli kriterlere göre değerlendirmeye tabi tuttuk. Benim, büyükşehir adayının, milletvekillerimizin, ilçe başkanlarımızın oluru ile bu listeleri tanzim ettik" dedi.

KÜSKÜNLÜK, DARGINLIK YOK

Listelerdeki isimlerin kendisinin, partinin adayları olduğunu söyleyen Uzer, "Bizde patırtı gürültü olmaz dövüş dava olmaz, biz listemizi yaparız çıkarız meseleyide bitiririz dedik. Biz listelerimizi yaptık seçim kuruluna verdiğimiz gün açıkladık. Küskünlük dargınlık olmadı. Biz orada tahsile, liyakata da baktık, emeğe de baktık, belediyeye vereceği katkılarıda baktık. Bizim listelerdeki yüksek öğrenim oranı çok fazla. İlkokul mezunu adamı getirip seçilecek bir yere koyduk, bayanları seçilecek yerlere koyduk" dedi.

4 REKAT NAMAZ KILDIM

Adaylıkla ilgili çok çeşitli yorumlar yapıldığını da hatırlatan Uzer, "Aday adayı da tam olmadık, olamadık. Ben olursam bir sevinirim, olmazsam iki sevinirim dedim. Olursam iki rekat şükür namazı kılarım, olmazsam 4 rekat kılarım dedim. 4 rekat kıldım. Şimdi Asım beyin aday olmayacağını iki yıldır biliyorum. Sizler son ana kadar inanmadınız. İki yıl evvelinden oturup konuştuk net şekilde konuştuk. Hatta bana başkan, sen bu partide tanıdığım en düzgün karakterlerden bir tanesin, sen ol dedi. Ben düşünmüyorum dedim. Bakana gittim bakan hanım başkanım sen çık, başbakanın beni göndereceğini hissetsem ben bilirim dedi. Ben adayda değilim dedi. Herkese gittim. Ama Fatma hanımı Başbakan'ın belirlediği gün benim keyfim yerine geldi. O zaman sigara içiyordum bir tanede sigara yaktım. Bir şeyi çok istemeyle olmuyor. Kısmetiniz varsa olur. Benim kısmetim yokmuş" şeklinde konuştu.

FADILOĞLU VE TAHMAZOĞLU'NDAN İYİSİ YOKTU

Kendisini Rıdvan Fadıloğlu'na karşı gibi gösterenlerin olduğu gibi, Şahinbey'e aday edelerinde olduğunu ifade eden Uzer, "Hiçbirinin doğru olmadığını gördünüz. Rıdvan beyden veya Tahmazoğlu'ndan daha iyide bir aday adayı olsa, ben açıkçası o daha iyi olanada destek verirdim ama o arkadaşlarımız ilçelerinde en iyileri. Benim illa bir yere kapağı atıp, makama oturma düşüncem yok. Ben bu partinin misyonuna inanıyorum, genel başkanımızın misyonuna inanıyorum. Bu partinin bu ülkeye bugüne kadar çok şey yaptığını bundan sonrada çok şeyler yapacağına inandığım için buradayım. İnanmasamda bir dakika durmam" dedi.