Eurochallenge’de ilk defa mücadele eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı oynadığı 12 maçın 10’undan galibiyetle ayrılarak taraftarlarına haklı bir gurur yaşattı.

Avrupa’da ve Beko Basketbol 1’inci liginde rakiplerine korku salan eflatun sarılı temsilcimiz, gözünü Eurochallenge’de şampiyonluğa dikerken ligde de Play Off’u hedefliyor.

Oynadıkları her maçta kahramanca mücadele eden oyuncularını kutlayan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının koçu Jurij Zdovc, eksik oyuncularının olmasına rağmen galip gelebildiklerini kaydederken, çeyrek finalde eşleştikleri Minsk’i ise oldukça kuvvetli bir takım olarak değerlendirdi.

İYİ ATMOSFER SAĞLADILAR

Eurochallnge K grubunda ki son maçında Dijon karşısında oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını söyleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının koçu Jurij Zdovc, “Oynamayan basketçilerime Dijon karşısında fazla şans tanımak istedim. Onlar bu hafta çok iyi hazırladılar ve çok iyi bir atmosfer sağladılar. Serhat Büker’e de dakika veremediğim için hayal kırıklığı yaşadım çünkü oynamayı hak ediyor. Maç boyunca istediğimiz ritmi yakalayamadık, ne zaman 4 kısa ile oynadık o zaman ritim yakalamaya başladık. Mutlu Akpınar’ın 4 numarada oynaması gibi kısa rotasyonla iyi skor yakalamaya başladık. Dijon çok iyi, kuvvetli ve atletik bir takım, bütün silahlarımızı ortaya koyup kullanmak zorunda kaldık. Dijon maçı çok önemli değildi barış ve Dorman olmadan da kazanmak için her şeyi yaptık sadece oyuncularımı tebrik etmem gerekiyor” dedi.

MİNSK TAKIMI KUVVETLİ

Çeyrek finalde Belarus’un Minsk takımı ile eşleşmelerini değerlendiren Zdovc, sözlerini şöyle sürdürdü;

Minsk takımını iyi tanıyorum. Geçtiğimiz iki sezon Rusya’da çalıştım, orada bir tane lig var ve geçen sene onlarla karşılaşmıştık. Geçen seneye oranla bu sezon daha fazla yatırım yaptılar, 6 tane çok iyi oyuncuları var ve birde koç değişikliği oldu. Minsk’in çok kuvvetli bir takım olduğunu söyleyebilirim.

MUHARREM TÜRKOĞLU