Valilik ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı önemli bir protokole imza attı. Protokol kapsamında denetimli serbest kalanlar kamuda ücretsiz çalışabilecekler.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza törenine Vali Erdal Ata ile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker katıldı. Başsavcı Mustafa Peker, imzalanan protokolle Denetimli Serbestlik ile salıverilen hükümlülerin kamuda çalıştırılabilmesinin amaçlandığını belirterek, "Bu şekilde sosyal amaçlı bir faaliyet icra ediyoruz. Bu noktada Denetimli Serbestlik son dönemlerde çok yoğun çalışıyor. Tabi çok yoğun da iş yükü var. Hükümlülerin şartlı tahliyelerine 1 yıl kala, Denetimli Serbestlikten yararlanıp dışarıda kamuya yararlı hakim ne yönde karar verdiyse o yönde çalıştırılmasını öngörüyoruz. Protokol, umarım kamuya ve hükümlü arkadaşlarımıza yararlı olur" dedi.

ATA: TOPLUMA VE DEVLETE YARARLI OLACAKLAR

Vali Erdal Ata da, protokol iye hükümlülerin cezalarının son döneminde kamu hizmetlerinde çalıştırılacağını anlatarak, "Umarım bazı vatandaşlarımız daha yararlı bir şekilde cezalarını çekecekler. Hapishanede yatarak gününü geçirmekte olan insanlar, bu kapsamda kamu hizmetlerinde çalışarak topluma da devlete de yararlı olacaklardır" diye konuştu.

DHA