Gaziantep’i içme suyunda özellikle enerjiye harcadığı milyonlarca zarardan kurtaracak bir proje üretildi. Bu projenin yatırın programına alınması için çaba sarfettiklerini söyleyen Asım Güzelbey , "Yaz aylarında barajda su seviyesi düşüyor. O zaman suyun şehrimize gelebilmesi için ödediğimiz elektrik parası 10 Trilyonu buluyor. Elektrik parası belimizi büküyor. Ancak üzerinde çalıştığımız proje büyük bir proje. Bu defa suyu aynı yerden, Göksu'dan cazibeyle getireceğiz. Elektrik giderinden kurtulacağız. Bu projeyi yatırım programına aldırmak için çalışıyoruz" diye konuştu

HEDEF MALİYETİ SIFIRA ÇEKMEK

Mizmilli'den gelen içme suyunun yanısıra, Gaziantep'in geleceğini kurtaracak önemli bir projenin hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Asım Güzelbey, önümüzdeki günlerde müjdesini verecekleri tahmini 1.3 katrilyonluk projenin startını vermek için bakanlık nezdinde girişimlerinin devam ettiğini belirtti. Güzelbey, bu projeyle enerji maliyetinin sıfıra düşürülmesinin hedeflediklerini söyledi.

4.5 MİLYON NÜFUSA YETECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in içme suyu konusunda şanssız bir coğrafi yapıya sahip olduğunu, 400-500 metre yukarıda olmamız nedeniyle suyu şehre getirmek için ciddi bir enerji maliyeti ödediğimizi belirterek, "Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projeyi gerçekleştireceğiz. Bu proje şehrin nüfusu 4.5 milyon oluncaya kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak" dedi.

SU CAZİBEYLE GELECEK

Şehre içme suyu getirebilmek için her ay 5 Trilyon geçmişin, 3.5 Trilyon da şu andaki elektrik giderinin parasını ödediklerini ifade eden Güzelbey, "Yaz aylarında barajda su seviyesi düşüyor. O zaman ödediğimiz elektrik parası 10 Trilyonu buluyor. Devletten bize gelen para da bu kadar. Elektrik parası belimizi büküyor. Ancak üzerinde çalıştığımız proje büyük bir proje. Bu defa suyu aynı yerden, Göksu'dan cazibeyle getireceğiz. Elektrik giderinden kurtulacağız. Bu projeyi yatırım programına aldırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Meral KINACILAR