Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Acarcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Selim Acar arasında 33 derslikli ortaokul için protokol imzalandı. Selim Acar'ın yaptıracağı ortaokul özel proje ile yapılacak. İçerisinde konferans salonu, spor salonu ve yemekhanesi bulunacak. Vali Erdal Ata, 76’ncı okul protokolünü imzaladıklarını belirterek, "Eğer arsa sorunumuz olmasaydı sırada bekleyen hayırseverlerimize arsa verebilmiş olsaydık tahmin ediyorum bu rakam 100'ün üzerine çıkacaktı. Ama inanıyorum 2014 yılında bu sayıyı mutlaka 100'ün üzerine çıkaracağız" dedi.

GAZİANTEP'TE 543 BİN ÖĞRENCİ VAR

Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen imza protokolüne Vali Erdal Ata'nın yanısıra bir süre önce görevden alınan İl Milli Eğitim eski Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, Acarsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, Yönetim Kurulu üyesi Mesut Acar katıldı. Vali Erdal Ata, ilimizin ve ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesinin eğitim olduğunu, devlet olarak, toplum olarak eğitime daha fazla önem vermemiz gerektiğini belirterek, "Gaziantep'te açıköğretimi dahil ettiğimizde 543 bin öğrenci var. Gaziantep genç bir nüfusu sahip. Eğer bu çocuklarımızı iyi eğitirsek, bunun hem Gaziantep için hem de ülkemiz için bir kazanç olacağını daima hatırlatıyoruz" dedi.

HEDEFİMİZ 9300 DERSLİK

2015 yılı sonu itibariyle 9300 derslik yaptırmayı planladıklarını ifade eden Vali Ata, "Bu yeterli olacak mı, hayır. Gaziantep'in nüfusu sabit kalsa, öğrenci sayısı sabit kalsa bu yapılanlar yeterli olacak ancak Gaziantep bölgenin bir cazibe merkezi, bir çekim merkezi olduğu için ve sanayisinde de çok hızlı bir gelişme olduğu için nüfusu da artacak, göç de alacak, dolayısıyla buna bağlı olarak öğrenci sayısında da artış olacak" dedi.

ÖĞRENCİ SAYISINDAKİ ARTIŞ 22 BİN CİVARINDA

Gaziantep'te öğrenci sayısının her yıl arttığını dile getiren Vali Ata, "Geçen yıldan bu yana açık liseyi dahil etmiyorum, normal okullarımızda öğrenci sayısındaki artış 22 bin civarında. Bu demek oluyor ki her yıl bizim ortalama 750 derslik yaptırmamız lazım ki, mevcut durumu muhafaza edelim. O nedenle biz 9300 dersliği yapıp bitirmiş olsak bile, her yıl belirli bir oranda derslik yapmamız lazım ki, iyileşme devam edebilsin, aksi takdirde, bu rakamların altına düşüldüğü takdirde açık artarak devam edecektir" dedi.

ACAR AİLESİ EMSAL TEŞKİL ETSİN

Selim Acar ve ailesine teşekkür eden Vali Ata, "Sağolsunlar 2011 yılında başlattığımız kampanyaya onlarda duyarlı davrandılar. Biz arsayı zamamında vermiş olsaydık, okul bitmiş olurdu. Sayın Selim Acar ailesinin bu örnek davranışının tüm vatandaşlara emsal teşkil etmesini istiyorum" dedi.

GAZİANTEP'İMİZE HAYIRLI OLSUN

Selim Acar ise, okul inşaatına bir an önce başlayacaklarını belirterek, "Bu okul Gaziantebimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah en kısa zamanda arsamızı alıp inşaatına başlayıp, yapıp bitireceğiz. Teşekkür ediyoruz" dedi.

45 BİN GENCİMİZ İŞ ARIYOR

Vali Erdal Ata, basından reğitimi sürekli gündemde tutmalarını isteyerek, "Çocuklarımız iyi eğitim alırlarsa hem kendi kurtarır, hem de hem de vatanlarına milletlerine faydalı olurlar. Bugün sanayi sektöründe 100 bin üzerinde insanımız çalışıyor. Ama en az tahmin ediyorum 10-15 bin kişiye de ihtiyaç var, meslek sahibine ihtiyaç var. Sanayi sektörü eleman bulamıyor, ancak iş kurumuna kayıtlı 45 bin civarında gencimizde iş arıyor. Demekki biz sanayi sektörünün, hizmet sektörünün veya ticaret sektörünün ihtiyaç duyduğu elemanları okullarımızda yetiştiremiyoruz. İşte bu okullar sayesinde hem gençlerimiz iş güç sahibi olacak hem de sektörler aradığı nitelikli elemanı bulma şansına sahip olacak" diye konuştu.

Meral KINACILAR