Son günlerde zeka oyunları içerisinde en fazla rağbet gören oyun ise 'Japon Küpü'. Dışardan bakıldığında herhangi bir anahtarı olmayan küpün anahtarsız açılabilme özelliği var. Ancak bu sırrı kimse çözemiyor ve Japon Kutusu'nu kimse açamıyor.

YÜCELEN: "DEĞERLİ EŞYA MUHAFA ETMEKTE BİREBİR"

Japon Küpü'ne ilgi gösteren ve bir türlü açamayan Selcan Yücelen, açamadığı küp için "Japonlar tam kendine yakışır bir şey yapmış. Çok merak uyandırıcı" diyor. Aslında kutunun açılamamasının içerisinde değerli eşya saklamak açısından bir avantaj olduğunu kaydeden Yücelen tebessüm ederek, "Evde bu kuyu açana kadar saatlerce uğraşırım. Ama evde kutuyu götürmedikleri sürece içerisinde değerli eşya muhafaza etmekte birebir bence" ifadesini kullanıyor.

GÖKGÖZ: "ELİNE ALAN REZİL OLMAMAK İÇİN GERİ BIRAKIYOR"

Ahşap zeka oyunları satan Zincirli Bedesten esnaflarından Fatih Gökgöz, dükkanına 12 yeni oyun daha getirdi. Gaziantepli'nin zeka oyunları oynayarak zehnini geliştirmesini amaçlayan esnaf vatandaşla çok komik dakikalar yaşadıklarını söylüyor. "anaokulu çocukları için bir kafesin içerisinde bir üçgen var" diyen ve bu oyunun ana sınıfı öğrencileri için olduğunu duyanların oyunu elinden attığını kaydeden Gökgöz şöyle konuşuyor; "Bu üçgenin kafesten dışarı çıkarılması gerekiyor. Dükkandaki en fazla şaka yapılan ve güldüren oyunlardan bir tanesi. Oyunu eline alan kişiye 'Bu anaokulu oyunu' dediğiniz zaman tepkiler büyük oluyor. Eline alan rezil olmamak için hemen geri bırakıyor. Ama kolay bir oyun. Zorluğu yok."

KUTUNUN SIRRI KİMSENİN AÇAMAMASI

Ancak son günlerin en fazla rağbet gören oyununun 'Japon Küpü' olduğunun altını çizen Gökgöz, "Japon Küpü revaçta. Hiç ek ve anahtar yeri yok. 6 yüzeyli bir küp ve kimse açamıyor. Aslında bu küp açılabiliyor ve içerisine kıymetli eşyalar ve evraklar koyulabiliyor. Sırrı hiç kimsenin açamaması. Japonlarda bu tür kutu olayı çok fazla zaten. Kutu yap-bozları çok ünlüdür. Desenli yap-bozları da var. Kısmet olursa desenli yap-bozlar da getireceğim" diyor. NARİN DEMİRCİ