Bu sezon hedefini süper ligde şampiyonluk olarak belirleyen Şahinbey Belediyespor’un oyuncuları ve kaleci antrenörü Ökkeş Böke, Avrupa’da tarih yazarak ülkemizin ve Gaziantep’in gururu oldular.

MİLLİ TAKIMIN OMURGASINI OLUŞTURDULAR

Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol takımının başarısında önemli etken olan kaleci antrenörü Ökkeş Böke, aynı zamanda Türk Milli takımının da kaleci hocalığını yaparak Avrupa şampiyonluğunda bir başarıya daha imza attı. Kaleci Fatih Karakuş, Şahinbey Ampute takımı kurulduğundan bu yana yılmadan, usanmadan büyük bir azimle çalışarak Milli takım kalesine kadar yükseldi. Fatih Şentürk milli takım formasıyla attığı gollerle göğsümüzü kabartırken, Alican Kuruyamaç, Mehmet Yunsur, Rahmi Özcan ve Feyyaz Gözüaçık Şahinbey Belediyespor’un milli takıma verdiği diğer oyuncular oldular.

GURUR DUYUYORUM

Karşılaşma sonrasında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ile birlikte futbolcuları tebrik eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey'den 6 sporcunun ve bir antrenörünün bulunduğu milli takımla gurur duyduklarını söyledi.

Milli Takımın İngiltere ile oynadığı final karşılaşmasında sporcularımızı ve Milli Takımı yalnız bırakmayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, alınan bu tarihi başarıdan dolayı guru duyduğunu belirterek, “Ülkemizin tarihe damga vurduğu günlerden birini yaşıyorum. Altı oyuncumuz ve kaleci antrenörümüzle birlikte Ampute futbol Mili Takımı’nın aldığı başarıda sporcularımızın da olması bizleri gururlandırdı. Onlar adeta tüm dünyaya ders verdiler. Eksik olan uzuvlarını yürekleriyle tamamlayarak, Türk sporuna damga vurdular. Alınan bu başarıda Şahinbey Belediyesi Ampute futbol Takımı oyuncularının ve yöneticilerinin de olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Alınan bu başarı Şahinbey Belediyesi olarak spora verdiğimiz yatırımların ne kadar doğru olduğunun bir göstergesidir” dedi.

TARİFİ ZOR DUYGULAR

Ampute Futbol Milli Takımına destek olmak için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte İstanbul’a giden Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, karşılaşma sonrasında alınan başarıyı tebrik ederek, “Milli takımda en fazla oyuncusu bulunan ve Avrupa Şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan kulübün yöneticisi olarak, alınan başarıdan gurur duyuyorum. Tüm Milli Takım sporcularını kutluyorum. Hepsi de yüreklerini ortaya koyarak oynadılar. Tarifi zor duygular yaşıyorum. Türk halkının böyle bir galibiyete ve sevince ihtiyacı vardı” dedi.

HEYECAN VERİCİYDİ

Şahinbey Belediyespor Ampute Futbol Takımı kaptanı Fatih Karakuş, katıldığı spor programında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek “Çok güzel bir duygu. Beşiktaş’ın stadında oynadık o taraftarın önünde oynamak heyecan vericiydi. Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman’a teşekkür ediyorum. 2007 yılında futbol oynayanları izlerken, bende yapabilirmiyim diye düşündüm. Daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan Ampute futbol Takımına katıldım ve futbol oynamaya başladım. Bu arada sayın Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Bir insanı yaşarken onura eden bir başkan. Benim ismimi Şahinbey İlçesi’nde bir parka verdi. Milli takım hocalarıma teşekkür ederim. 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Görev verildiği takdirde görevimi yapmaya devam edeceğim. Bundan sonraki hedeflerim Ampute Futbol Takımlarına yeni kaleciler yetiştirmek” dedi.

PARAYLA İŞİMİZ YOK

Karakuş kendilerinin A Milli takımla karşılaştırılmaması gerektiğini belirterek şöyle devam etti. “Lütfen bizi A Milli Takımla karşılaştırmasınlar. Bizlerde A Milli Takımın Dünya Kupasına gitmesini isterdik. Bizim parayla pulla işimiz yok. Biz bu al bayrağı ne kadar üst seviyelerde dalgalandıra bilirsek mutlu oluruz. Ampute futbolunun daha iyi yere gele bilmesi için paralimpik dal olması gerek. Bizim parayla işimiz yok. Bunu tekrar söylemek istiyorum. Bizim asıl isteğimiz devlet sporcusu olmak” dedi.

Karakuş, son olarak, engellilere seslenerek, “Evine kapanıp dışarı çıkmayan engellilerimize sesleniyorum. Dışarıya çıkıp spor yapsınlar. 18 ayrı branşta engelli spor dalı var. Bunların birinde spor yapmaya başlasınlar evlerine kapanmasınlar” diyerek sözlerine son verdi.

ŞAHİNBEY KONUŞULDU

İngiltere’nin 2-1 mağlup edildiği karşılaşma sonrasında Ampute Milli takım oyuncuları spor kanallarına davet edildi. Milli Takımda en fazla sporcu bulunduran Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı spor programlarında en fazla konuşulan ve takdir gören takım oldu.

İŞTE KAHRAMANLARIMIZIN KISA HİKÂYELERİ:

Fatih Karakuş: Çocukken yüksek gerilim hattına dokundu, sol kolu yok.

Fatih Şentürk: Motosiklet merakı, kaza, sol bacağı gitti.

Alican Kuruyamaç: Trafik kazası geçirdi, sağ bacağı diz üstünden kesildi.

Mehmet Yunsur: Çocukken tarlada ayağını saman makinesine kaptırdı, koptu.

Rahmi Özcan: Sağ bacağı doğuştan sorunluydu, 12 defa ameliyat oldu, dizden kesildi.

Feyyaz Gözüaçık: Doğuştan bir bacağı yok.