Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin sosyal risklerinin erken dönemde tespit edilmesi, sosyal hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılması ve destekleyici sosyal hizmetlere yönlendirilebilmeleri amacıyla kurulacak model Türkiye’ye örnek olacak.
VALİLİKTE PROTOKOL YAPILDI
Gaziantep Valiliğinde düzenlenen Protokole Vali Kemal Çeber, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek ve Türk Kızılay’ı Gaziantep Şb. Başkanı Mustafa Bozgeyik katıldı.
SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇIYORUZ
Güzel bir protokolün imza töreni için bir araya geldiklerini belirten Vali Kemal Çeber, “Gaziantep olarak bir ilke imza atıyoruz. Bir üniversite kampüsünde Sosyal Hizmet Merkezi açıyoruz. Bu kıymetli hizmet için paydaşlarımızı tebrik ediyorum. İçeriğine bakıldığında gerekli ve doğru kurgulandığında iyi hizmet vereceği belli olan bir protokol. Gençlerin her türlü sosyal ihtiyacını en erken şekilde tespit edecek ve öğrencilerin kentle ilgili, üniversite ile ilgili, maddi sorunlarını tespit edecek. Biz de kurumlarımız aracılığıyla gençlerimizin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. Muhtemeldir ki önce Gaziantep’ teki bu örnek proje, şehirdeki diğer üniversitelere ve diğer illere örnek olacak” dedi.
DOĞAN: TÜRKİYE’DE İLK DEFA UYGULANACAK
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan konuşmasında; “Türkiye de ilk defa uygulanacak olan Kampüs Sosyal Hizmet Merkezi’ nin üniversitemizde açılıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Tabi bizim devletimiz sosyal bir devlet. Bunun için Bakanlığımız var. Üniversite öğrencilerimizin kampüs içinde kolaylıkla ulaşabileceği, Kızılay Başkanlığımıza tahsis edilen bölümde mahremiyete özen gösterilerek yeniden düzenlemeler yapıldı. Burada öğrencilerimiz aile ile ilgili problemlerini anlatacak, maddi manevi desteğe ihtiyaçlarını bildirecek. Valiliğimizin koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün uzmanlığında ve Kızılay Başkanlığımızın destekleri ile bu protokolü imzalamış oluyoruz. Protokolün şehrimize, gençlerimize değer katacağına, onların sorunlarına çözüm bulacağına inancım tam. Desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
ZEYBEK: ÇOK HEYECANLIYIZ
Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek; “Çok heyecanlıyız. Çünkü Türkiye’de ilk defa bir üniversite kampüsü içerisinde Sosyal Hizmet Merkezi açacağız. Kampüs içinde açacağımız bu sosyal hizmet merkezi ile beraber gençlerimizin yanında olacak, onlara bireysel danışmanlık, aile danışmanlığı ve yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler, seminerler verecek, aynı zamanda toplumsal projelerine destek gibi afet anlarında ya da kriz anlarında yanlarında olacağız. Öncelikle Sayın Valimize desteklerinden, Sayın Rektörümüze bizlere bu proje için yer tahsisi sağladığından ve bu projeye destek olduğundan, Türk Kızılay’ımıza ise iş birliğinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
BOZGEYİK: ONUR DUYUYORUM
Türk Kızılay’ı Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik konuşmasında; “Türk Kızılay’ı Gaziantep Başkanlığı olarak Türkiye’ de bir ilke imza atmaktan, bu projenin hem ev sahibi hem de paydaşı olmaktan dolayı onur duyuyorum. Merkezde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın öncülüğünde üniversitemizin iş birliğinde gençlerimizin yanında olacağız. Gençlerimizin ekonomik, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarına erken dönemde çözüm üreterek Kızılay’ ın dayanışma ruhunu kampüsün tam merkezine taşıyoruz. Bu vizyoner projenin hayata geçmesindeki güçlü desteğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Protokol atılan imzalar ve çekilen fotoğraflarında ardından son buldu.




