Evet kurtuluş yolu var! Öncelikle bir tıraş köpüğü ve beze ihtiyacınız olacak.Önce aracın buğulanan camını iyice temizlemeniz gerekiyor; ardından camın nemini aldıktan sonra da tıraş köpüğünü cama sıkın; bez ile birlikte de iyiye etrafa yayın. Son olarak temiz bezle köpüğü temizledikten sonra buğulanma sorununu çözdüğünüzü göreceksiniz! Her iPhone modelinde, arka kamera lensinin yanında küçük bir delik var. Çok önemli bir amaca hizmet eden bu ufak ayrıntının ne işe yaradığını daha önce düşündünüz mü? Bu deliğin görevi aslında iPhone 5'ten bu yana piyasaya sürülen bütün cihazlarda aynı. Yani bugün gördüğünüz hemen hemen her iPhone'daki bu delik, bir mikrofon. Uçak modunun şarj sırasında kullanılmasının faydasını biliyor musunuz?Telefonu uçuş moduna alıp şarja takarsanız 50 kat daha hızlı şarj olur.İnsan uyandığı andan itibaren beyin küçük bir ampulü yakacak kadar elektrik üretir. Taklitçi ahtapot isimli ahtapot, sadece renk değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda dil balığı, aslan balığı ve deniz yılanı gibi hayvanların şekline de bürünebiliyor.Bir mavi balinanın dili Afrika'da yaşayan ortalama bir filin ebatlarıyla aynıdır.Peynir ve bitter çikolata, diş çürümesini önler.Dünyada yaşayan tüm insanları oluşturan atomlardaki boşluklar çıkarılırsa tüm dünya nüfusu bir elmaya sığabilir.Amerikan yapımı arabaların çoğunun kornası Fa notasından çalar.Dünyanın en zengin 3 ailesi, en fakir 48 ülkenin toplam servetinden daha fazla servete sahip.Sadece dilinin büyüklüğü bir file ulaşan canlı hangisi? Gözyaşınızı isteseniz de akıtamayacağınız tek yer neresi?Aradan yıllar geçse de bozulmayan tek gıdanın ne olduğunu biliyor musunuz?

Türkiye gündemini şimdilik bir kenara bırakın. İşte pek çoğumuzun hiç bilmediği bilimsel gerçekler...Everest Dağı'nda 200'den fazla dağcı cesedi bulunmakta.Dünyadaki insanların üçte ikisi hiç kar görmedi.Artık nesli tükenmiş olan 'Yünlü mamut' isimli mamut türünün canlıları Mısır Piramitleri inşa edilirken varlardı.
Bir denizanasının %95'i sudan oluşmaktadır.Karda gizlenmeye çalışan bir kutup ayısı, siyah burnunu pençesiyle kapatır.Uyurken, TV izlerken olduğundan iki kat daha fazla kalori harcarız.İnsan uzun süre bir böbrek ve bir akciğerle, midesiz, dalaksız yaşayabilir, ama karaciğersiz bir dakika bile yaşayamaz.
Kahve sarhoş bir insanın ayılmasına yardımcı olmaz. Hatta çoğu zaman alkolün etkisinin artmasına yol açar.
İnsan yılda en az 1460 rüya görür.Timsahlar daha derine batabilmek için taş yutarlar.İnanması güç ama Helicoprion isimli bu köpek balığının 270 milyon yıl önce yaşadığı sanılıyor. Bu hayvanların ilginç yanı ise testere şeklinde yuvarlak çene yapılarıydı.Çok mecbur kalmadığınız takdirde asla kar yemeyin.Vücudunuz karı eritmek için oldukça fazla enerji harcar. Susuz kaldığınız zaman sadece son çare olarak kar yiyin çünkü vücudunuz kardan su elde etmek için fazlasıyla ısı vermek zorunda kalacaktır.Hayatta kalma uzmanları '3ler Kuralı'nı daima hatırlar.İnsanlar genellikle oksijen solumadan 3 dakika, ekstrem hava koşullarında barınak olmadan 3 saat, su içmeden 3 gün ve yemek yemeden 3 hafta hayatta kalabilir.Bir bardağı yarısına kadar suyla doldursanız bile bardağın yarısı boş diyemezsiniz; en azından teknik olarak... Zira bardağın kalan yarısı da havayla doludur.Bir yavru kutup ayısı doğduğunda sadece 450 gram ağırlığındadır. Yetişkin olduklarında ağırlığıkları 750 kilogramı bulabilir.