Amerikan Kültür Koleji Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Cezmi Savaş, 11-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Bahar Şenliğinde Çağatay Akman'ın konser vereceğini belirtirken, şehrimizde ilk olarak Happy Holi Festivalinin yapılacağını da söyledi. Savaş, Bahar Şenliği ile hem ulusal hem de uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağız" dedi.

FARKLI ÜLKELERİN GELENEKLERİ TANITILACAK

Deneyimli ve alanında uzman eğitim kadrosu, çok yönlü eğitim için planlanmış modern okul binası, spor, sanat ve kültüre önem veren çok farklı eğitim vizyonuyla geleceğin liderlerini yetiştiren Amerikan Kültür Koleji'nde Bahar Şenliği coşkusu yaşanacak. Amerikan Kültür Koleji Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Cezmi Savaş, bünyesinde bulunan yabancı öğrenci ve öğretmenlerin iş birliği ile kurulacak olan stantların şenliğin en ilgi çekici özelliklerinden biri olacağını belirterek, "Bu stantlarda öğrenciler ülkelerinin geleneklerini, yöresel kıyafetlerini ve yemeklerini tanıtacak" dedi.

GAZİANTEP'TE İLK OLACAK

Bahar Şenliği'nde bir diğer önemli etkinliğin Happy Holi Festival olacağını anlatan Doç. Dr. Ahmet Cezmi Savaş, "Şehrimizde ilk olarak yapılacak olan Holi Festivali de şenliğin bir diğer özelliği. Holi Festivali Renklerin Festivali olarak da bilinen ve genellikle Hindistan’da bahar aylarında kutlanan bir etkinlik" diye konuştu.

ÇAĞATAY AKMAN KONSER VERECEK

Doç. Dr. Ahmet Cezmi Savaş, şenlik çerçevesinde son yıllarda ünlenen Çağatay Akman'ın 11 Mayıs Cuma günü Kolej Kampüsü Bahçesi'nde okulun öğrencilerine ve şehirden pek çok davetliye konser vereceğini söyledi. Savaş, Gaziantep Amerikan Kültür Koleji'nin düzenleyeceği birinci geleneksel Bahar Şenliğine yoğun ilgi beklediklerini sözlerine ekledi. Haber Merkezi