Erdoğan, 3 gün süren Afrika ziyaretinde kendisine hediye edilen 3 yavru aslanı torununa hediye etmek istedi. Ancak damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "tehlikeli" olabileceğini belirterek aslanları kabul etmedi. Bunun üzerine aslanları torunlarına hediye etmekten vazgeçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i aradı. Şahin, aslanların alınması için hemen bir ekip gönderirken, hayvanat bahçesinde de gelecek aslanlar için hazırlıklar tamamlandı.

ALBAYRAK TEHLİKELİ OLUR DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşü gazetecilere kendisine hediye edilen aslanlarla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, torunlarına hediye için aldığı aslanları damadı Berat Albayrak'ın tehlikeli olur diye kabul etmediğini belirterek şunları söyledi:"Bir an için torunlarım ister mi acaba diye düşündüm. Berat Bey’e bir sor bakalım dedim. Torun önce "hayır" diyordu, sonra "getirin" falan demeye başladı. Ama Berat Bey de haklı olarak bunun tehlikeli olabileceğini söyledi. Neticede aslanlar!" dedi.

CUMHURBAŞKANI ŞAHİN'İ ARADI

Gaziantep Belediye Başkanlığının çok büyük bir hayvanat bahçesi olduğunu ve Belediye Başkanı Fatma Şahin'i aradığını anlatan Erdoğan, "Fatma Hanım hemen ben elemanlarımı göndereyim. Direk oradan alsınlar. Gaziaantep’e getirsinler dedi. İnşallah üç aslan Gaziantep’in hayvanat bahçesinde yerlerini alacak. Ayrıca ceylanlar da var, ceylanlar bize gelecek." diye konuştu.

GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ HAZIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonunun ardından 3 aslan için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla hayvanat bahçesi hazır hale getirildi. İkisi birer yaşında biri sekiz aylık olan bu aslanlarla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde aslan sayısı 8 olacak.

ÖZSÖYLER HABER BEKLİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, elçilikten haber beklediklerini belirterek, "Aslanları Sudan veya İstanbul'dan gidip alacağız. Haber bekliyoruz. Haber geldiği an yola çıkacağız" dedi. Haber Merkezi