Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, düzenlediği basın toplantısında Gazianteplileri Kıbrıs'a davet etti. Ataoğlu, gerek üniversiteler, gerek hastaneler veya otelleriyle her platformda övünerek bahsedecekleri tesislere sahip olduklarını belirterek, "Rumlar ne kadar katı hareket etmek isterse etsin, Kıbrıs'ın anahtarı Kuzey'de. Rumların yapacağı her baskıya karşı anahtar bizde olduğu süre içerisinde biz her kapıyı açarız. Kıbrıs'ta çok nezih ve her yönüyle yaşanması gereken bir ada var, bu adaya her birlikte sahip çıkmamız lazım. Hepinizi adamıza davet ediyorum. Kıbrıs pahalı bir şehir değil. Kumarhane var ancak biz tanıtımlarımızdta bunu kullanmıyoruz. " dedi.

KURT BAKAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 13. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Gaziantep Basın Cemiyeti’nin ev sahipliğinde yapılıyor. Toplantının onur konuğu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu dün Grand Otel'de basın mensuplarıyla biraraya geldi. Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Bakan'a ilimizde Kıbrıs Tanıtım Günleri etkinliği düzenlediği ve konsolosluk yapılanması nedeniyle teşekkür etti.

KUZEY KIBRIS,DENİZ, KUM, GÜNEŞTEN İBARET DEĞİL

Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde turizm sektörünün önde gelen sektörlerden biri olduğunu belirtirken, bunu eğitim sektörünün takip ettiğini söyledi. Ataoğlu, "Eğitim sektörü içindeki yerimize baktığımız zaman 106 ülkeden 100 bin civarında öğrenciyi barındırıyoruz. Kuzey Kıbrıs, sadece deniz, kum güneşten ibaret değil. Onun dışında bir çok alternatif imkanlara sahip bir ada" dedi.

GAZİANTEP'TE KONSOLUSLUK OLUŞTURDUK

Bakanlık olarak geçen yıl başlattıkları tanıtım çalışmalarına değinen Ataoğlu şunları söyledi:"İngiltere'de, İran ve Azerbaycan'da tanıtım yaptık. Tanıtım çalışmaları kapsamında Kış operasyonu başlattık. İskandinav ülkeleri, Almanya Kuzey Kıbrıs'ı tercih etti. Otellerimizdeki doluluk 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı otellerde yüzde 100 oldu. Ayrıca Ordu'yla başlattığımız tanıtım günleri kapsamında kısa süre önce Gaziantep'te de tanıtım günleri düzenledik. Gaziantep'te yaptığımız tanıtımda oldukça ilgi gördük. Tanıtımın ardından artış olduğunuda gözlemledim. Bugün eğitim sektörüne de, turizm sektörüne de baktığımız zaman da en büyük payı aldığımız yer Anavatan. Bizim tek dayandığımız nokta Anavatan Türkiye. Gaziantep, Antalya, Trabzon'da temsilciliklerimizi açma kararı aldık. Kısa süre önce Gaziantep'te konsolosluğumuz oluştu. Konsolosluğumuz sizlerin emrinde."

REKLAMLAR RAHATSIZ ETTİ

Antalya'da katıldığı etkinlik sonrası kenti gezerken gördüğü bir reklamın kendisini çok rahatsız ettiğini anlatan Ataoğlu,"Caddelerde gezerken ofislerin reklamlarında tamamen Yunan adalarının reklamları vardı. Yunan adalarının reklamlarını gördüğüm zaman niye kendi adalarımızın reklamları yok diye üzüldüm. Aynı dili konuşuyoruz, aynı parayı kullanıyoruz, aynı dine mensubuz. Kuzey Kıbrıs'ın reklamlarını görme ihtiyacımızın olduğunuda dile getirdim" dedi.

BİZİ HAZMEDEMİYORLAR

Rum tarafıyla yaşadıkları sıkıntıları da anlatan Ataoğlu, şöyle konuştu:"Bunlar rahat durmuyor. Bizim bulunduğumuz her platformada biz bunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ciddi savaş veriyoruz. Gerek İran'da, gerek Azerbaycan'da gerekse İngiltere'de yapmış olduğumuz etkinliklerde, her zaman için Rumların şikayetleriyle, prototestolarıyla karşı karşıya kaldık. Kıbrıs'ın bu şekildeki gelişmesini bir şekilde hazmedemiyorlar. İster hazmetsinler ister etmesinler biz yolumuza devam ediyoruz."

SUYUMUZU VERMEYE HAZIRIZ

Anadoludan Kuzey Kıbrıs'a su olayının dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Ataoğlu, Güney Kıbrıs'a da ihtiyaçları halinde su verebileceklerini belirtti. Ataoğlu, "Fakat ne yazıktırki her zaman olduğu gibi bizim suyumuza ihtiyaçları olmadığını dile getirdiler. Hiç önemli değil bizim suyumuz var, eğer istiyorlarsa bizim önerimiz ve teklifimiz geçerlidir. Elektrik olayındada ihtiyacımız yok demişlerdi. Ciddi bir arıza olayında elektrik olayında yardımcı olduk. Suyada ihtiyaçları olacağı zaman suyumuzuda vermeye hazırız" diye konuştu.

ANAHTAR BİZDE

Bugün üniversiteleri, hastaneleri ve otelleri ile Kuzey Kıbrıs'ın gurur verici tesislere sahip olduğunu dile getiren Ataoğlu, "Rumlar ne kadar katı hareket etmek isterse etsin, Kıbrıs'ın anahtarı kuzeyde. Rumların yapacağı her baskıya karşı anahtar bizde olduğu süre içerisinde biz her kapıyı açarız. Her kapıyı açtığımız zamanda onların duymuş olduğu rahatsızlık bize mutluluk getirir" dedi. Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs'ın çok nezih ve her yönüyle yaşanması gereken bir ada olduğunu ifade ederken, herkesi adaya davet etti. Ataoğlu, "Bu ada bizim adamızdır, bu adaya her birlikte sahip çıkmamız lazım. Hepinizi adamıza davet ediyorum" dedi.

Ataoğlu, kumarhanelerle ilgili bir soru üzerine, "Kumarhane var, kumar için gelenlerde var ama bizim yapmış olduğumuz operasyonlar içinde yok" dedi.

Meral KINACILAR