Ancak İrlanda gazeteleri Brady'nin Mart ayından beri sakat olduğu ve toptan uzak kaldığını ileri sürdü

Sol kanada tecrübeli bir oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen Kırmızı – Siyahlılar, İrlanda milli takımının da formasını terleten 29 yaşında ki futbolcuyu Gaziantep’e getirmek istiyor.Brady’nin Premier Lig’de 160 maçta 10 golü, 13 asisti bulunuyor.Brady, geçen sezonun sonunda Burnley tarafından serbest bırakılmasının ardından kulüpsüz kaldı.Son sezonlarda maç süresinin azalmasında sakatlıklar rol oynasa da, eski Hull ve Manchester United kanat oyuncusu, beklentilerin uzağında kaldı. Tecrübeli oyuncu İrlanda milli takımında oynamasına rağmen Portekiz, Azerbaycan ve Sırbistan ile Dünya Kupası elemeleri için İrlanda Cumhuriyeti kadrosuna dahil edilmedi.

İRLANDA BASINI YAZDI

MART AYINDAN BERİ TOPA AYAK VURMADI

İrlandalı uluslararası Robbie Brady, Haziran ayının sonundan bu yana kulübü yok, ancak denizaşırı Türkiye'ye çıkmak üzere olabilir. Kanat oyuncusu, önümüzdeki sezon için yeni bir kulüp bulmaya çalışırken evine döndü ve zindeliği üzerinde çalışıyor.Avrupa'nın birçok ülkesinde Salı günü yaz transfer dönemi kapanacakken, zaman 29 yaşındaki oyuncu tarafında değil. Brady'nin İngiltere'ye döndüğüne dair herhangi bir rapor yerine, eski Manchester United yıldızının Türkiye'ye gidebileceği konuşuldu.Türk yayın kuruluşu Asist Analiz'e göre Brady, Süper Lig kulübü Gaziantep FK ile olası bir hamle üzerine bir araya geldi.Ülkenin güneybatısında ve Suriye sınırının hemen kuzeyinde yer alan Gaziantep, son birkaç yıldır Türkiye'nin en üst uçuşunda faaliyet gösteriyor. 2019'da ilk kez Süper Lig'e yükseldiler ve sonraki iki sezonu tablonun ilk yarısında tamamladılar.
Kulüp, çoğunlukla Türk bir kadroya sahip olmakla birlikte, Norveç, Brezilya ve Romanya da dahil olmak üzere çeşitli ülkelerden birkaç oyuncu çalıştırıyor.Eski Premier Lig yıldızları Papy Djilobodji ve Nouha Dicko, şu anda Türkiye'de beşinci sırada yer alan Gazientep kadrosunda yer alıyor. Türkiye'nin transfer penceresi 8 Eylül'e kadar açık, yani Brady'nin kulübe olası bir transfer için düşünmek için hala bir haftası var.Brady, Mart ayından bu yana topa vurmadığı için Stephen Kenny'nin en son İrlanda kıdemli kadrosuna dahil edilmedi.Robbie Brady, Haziran ayında Burnley tarafından serbest bırakılmıştı. Tecrübeli futbolcu Türkiye'de Gaziantep FK'ya gidebilir. MUHARREM TÜRKOĞLU