HSYK ve Adalet Akademisi ile ilgili olarak TBMM’de konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Adaalet Bakanı Bozdağ’ın İzmir Savcısı’na müdale eden müsteşar için yaptığı açıklamalar için “Sayın Bakan, lütfen, insanların zekâsıyla alay etmeyin” dedi.

Meclis’te yaptığı konuşmada, “HSYK’yı kendinize uygun, kendi anlayışınıza uygun, arka bahçeniz olacak bir yargıyı yaratmak için bu tasarıyı getirdiniz” diyerek eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ “Türkiye Adalet Akademisi de yapılan değişiklikle Bakanlığın bir birimi hâline getirilmektedir” diye konuştu.

AKADEMİ BAKANLIĞIN BİRİMİ OLUYOR

Serindağ şunları söyledi: "Türkiye Adalet Akademisi, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde üye ülkelerdeki mevzuata ve uygulamalara uyumu sağlamak üzere, adalet alanında eğitim ve diğer bazı görevleri yerine getirecek bağımsız bir kurumun oluşturulması için kurulmuştur. Türkiye Adalet Akademisi tüzel kişiliğe sahip, bilimsel, idari ve mali özerkliği olan bir kurumdur. Şimdi, yapılan değişiklikle Adalet Akademisi Bakanlığın bir birimi hâline getirilmektedir."

DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN

HSYK teklifine neden gerek duyuldu? Bu teklif, daha doğrusu teklif niteliğine bürünmüş bu tasarı neyi andırıyor biliyor musunuz? Bir zamanlar otomobil ilanlarında, işte "Doğan görünümlü Şahin" ifadesi vardı, tıpkı onun gibi… 17 Aralık operasyonundan sonra, rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra siz buna ihtiyaç duydunuz ve bu tasarıyı bu şekilde Meclis gündemine getirdiniz. Bu tasarının çıkış amacı, buraya getiriliş amacı bu. Yani diğerleri, efendim, paralel devlet, yok çete, yok şu; bu işin kamuflajıdır. Çünkü, şayet -sizin deyiminizle- öyle bir yapı varsa o yapı da sizin eserinizdir. Siz, o yapının mağduru olamazsınız, olsa olsa o yapının sorumlusu olursunuz. Sorumlusu olduğunuz bir yapıdan sizin şikâyete hakkınız var mı? Yok. Kendinize uygun, kendi anlamınıza, anlayışınıza uygun, sizin arka bahçeniz olacak bir yargıyı yaratmak için bu tasarıyı getirdiniz"

HABER MERKEZİ