Trabzonspor- Gaziantepspor müsabakasının hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılarının Hüseyin Avni Aker Stadyumuna hapsedil ve 4 saat sonra Cumhurbaşkanının araması sonucu bırakılması, Türk futboluna indirilen en büyük darbe oldu. Trabznospor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla hapsedilen hakemler için MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu tepki olarak, maçlarda protesto edeceklerini söyledi.

BÖYLESİ GÖRÜLMEMİŞTİ

Spor Toto Süper Ligi'nin 10. haftasında Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında oynanan karşılaşmada düdük çalan hakem Çağatay Şahan, maçın son bölümlerinde verdiği tartışmalı penaltı kararının ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun vermiş olduğu talimat nedeniyle odasından çıkartılmamıştı. Çağatay Şahan ve TFF aleyhine tezahuratlar yapan bordo-mavili taraftarlar VIP tribünü önünde karşılaşmanın hakemini saatlerce beklerken 4 saatlik bir beklemenin ardından hakem heyeti yine başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun verdiği talimat ile soyunma odasından geniş güvenlik önlemleri altında çıkartılarak polis aracına bindirilerek havaalanına hareket etti. Çağatay Şahan ve yardımcılarının çıkışı sırasında ise bordo-mavili idareciler ve taraftarlar tepki büyük bir tepki gösterdi.

BAŞKAN YARDIMCISI YAKUP ASLAN

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan ise başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatı verdiğini belirterek, "Başkanımız eylemin yeterliği olduğunu söyledi. Birazdan hakemler çıkacak ve farklı alanlarda hakkımızı aramaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ARADI HAKEMLER KURTULDU

Trabzonspor'un Gaziantepspor maçında son dakikadaki penaltısını vermeyen hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarını, 4 saat mahsur kaldıkları Avni Aker Stadyumu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonunun kurtardığı ortaya çıktı.

ÇIKMALARINA MÜSAADE ETTİK

Maçın ardından kulüp yönetim kurulu üyelerine talimat vererek, hakemin statta tutulmasını istediğini belirten Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Onlara 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini, yemeğini ısmarlayın sabaha kadar. Ben gelene kadar o hakem o stattan çıkmayacak' dedim ama devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım. Benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, bunu defalarca söylediğim o değerli insan beni aradıktan sonra, 'hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım ama yanlışların da hesabı sorulacak' sözünün üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların Trabzonluya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunmadan bu şehri terk etmelerine müsaade ettik."

TFF AÇIKLAMA YAPTI

TFF, Trabzonspor - Gaziantepspor maçının ardından yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor - Gaziantepspor maçında hakem ve diğer federasyon yetkililerinin stadyumdan çıkışına izin verilmemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Federasyondan yapılan açıklama şöyle;

"Dün akşam Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor A.Ş.-Gaziantepspor müsabakasının ardından maçın hakemleri ve diğer federasyon yetkilileri stadyumda zorla alıkonulmuş, çıkışlarına uzun süre izin verilmemiştir. Hiç bir hakem hatasının mazur gösteremeyeceği bu hukuksuzluk tüm futbol kamuoyunu derinden rahatsız etmiştir. Başta sağduyulu Trabzonspor camiası olmak üzere hiç bir futbolseverin kabul etmesi mümkün olmayan bu olayın sorumluları, müsabakanın hakem, temsilci ve gözlemci raporlarının federasyonumuza ulaşmasının ardından belirlenerek Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edileceklerdir. İlgili kişiler hakkında sportif yargılamanın yanı sıra 6222 sayılı Kanun çerçevesinde işlem yapılması için gerekli tüm girişimlerde bulunulacaktır."

AHMET ÇAKAR: 2 PENALTISI VERİLMEMİŞ

Eski hakem Ahmet Çakar, Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında oynanan maçta bordo-mavililerin katledildiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig 10. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Gaziantepspor karşı karşıya gelirken, hakem Çağatay Şahan'ın düdük çaldığı maç 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Çağatay Şahan'ın maç içinde çaldığı düdükler gündeme damga vururken, Trabzonspor'lu futbolcuların son dakikalarda penaltı beklediği pozisyonda 'devam' kararı vermesi bordo-mavilileri adeta çıldırttı.

AHMET ÇAKAR'DAN TRABZONSPOR AÇIKLAMASI

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, maçın hemen ardından Çağatay Şahan ve Türkiye Futbol Federasyonu için sert ifadeler kullandı. Eski hakem Ahmet Çakar da konu hakkında twitter üzerinden açıklama yaptı. Ahmet Çakar, Trabzonspor'un itiraz etse bile maçın tekrar edilmeyeceğini belirtirken,"Trabzon yine hakem tarafından katledilmiş. 2 penaltısı verilmemiş. Kural hatası olsa bile maçın tekrarını gerektirmez, sonuca etkisi yok" dedi. Çakar, Hacıosmaoğlu'na yönelik ise, "Trabzon başkanı Hacıosmanoğlu Türk futbol tarihinin en tehlikeli en sorumsuz açıklamalarını yapmıştır" ifadelerini kullandı

BÜLENT YAVUZ: TRABZON’DA HAKEM Mİ VARDI?

Bülent Yavuz, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemi Çağatay Şahan'ın performansını değerlendirdi.

Trabzon Avni Aker Stadı'ndan hakem Çağatay Şahan geçti! Maç 2-0 Gaziantep lehine iken yarattığı bir faul sonrasında Trabzonspor ilk golünü attı. Bu golün yapılışında ofsayt da var. Yani Trabzonspor, faul olmayan bir pozisyondan serbest vuruş kullandı. O top kaleye girmeden önce de Carl Medjani hem kaleciye hem de oyuna müdahale eder şekilde topla oynamaya çalıştı. Kabul edelim ki teması yok ama kalecinin hem görüşünü engelledi, hem dikkatini çekti, hem de topu tutmasına imkan vermedi. Bunun kurala göre net bir şekilde ofsayt olması gerekirdi.

Sarı kartlarda ve faullerde bir türlü istenilen standardı yakalayamayan Çağatay Şahan, büyük bir çoğunlukta da her iki takım oyuncularından hem itiraz hem de tepkiler gördü. 90+3'te Gaziantep ceza alanı içerisinde Cardozo-Arokoyo mücadelesinde Arokoyo, yere düşerken top eline geliyor. Ancak Arokoyo'nun eli doğal konumda ve topla oynamıyor. Haliyle hakem devam kararı vermekle doğru yaptı. Ancak Trabzonlu oyuncular, yoğun itiraz ettiler. Hakemi ortalarına aldılar, sağdan çektiler, soldan çektiler, itelediler, her şeyi yaptılar. Hoş görüntüler değildi. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcısı Bünyamin Gezer, geçen sezon kötü yönetimler gösteren Çağatay Şahan'ı yeniden morallendirmek ve kazanmak için Süper Lig'de görev verdiler. Ancak bu kardeşimiz, kendisine güvenenleri de maalesef mahcup ediyor. Avni Aker'de hakem mi vardı veya bu işten anlamayan lalettayin biri mi vardı doğrusu anlamak pek mümkün değildi.