Başkan Akıncı, “2020 yılı inşallah inşaatları tamamlanan üç projemizin açılışlarının yapılarak hizmete gireceği bir yıl olacak" dedi. Tiryakioğlu ise, “Ekonomide taşların yerine oturduğu bir yılı geride bıraktık. 2019’un üçüncü çeyreğinden itibaren büyüme trendine giren ülke ekonomimizin 2020’de istikrarlı büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz" diye konuştu.

HEDEFLERİ ANLATTILAR

GTB’nin 2019 yılı içerisinde yürüttüğü çalışmalar ve 2020 yılı hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, “Ekonomide taşların yerine oturduğu bir yılı geride bıraktık. 2019’un üçüncü çeyreğinden itibaren büyüme trendine giren ülke ekonomimizin 2020’de istikrarlı büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz. Ayrıca 2019 yılında toplam 7 milyar 471 milyon 843 bin dolar ihracat rakamına ulaşarak tarihi bir rekora imza atan ihracatçılarımızı bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

LİSANSLI DEPO HAZIR HALE GELDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından temeli geçtiğimiz yıl mart ayı içerisinde atılan Antepfıstığı Lisanslı Deponun hizmete hazır hale geldiğini müjdeleyen Akıncı, lisanslı deponun çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağını ve bu yıl ürün kabulüne başlayacağını dile getirdi. İKA iş birliğiyle sektöre kazandırılan tesisin toplam 10 bin ton depolama kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Akıncı, üretici ve tüccarlara önemli avantajlar sunacak olan lisanslı deponun Türkiye’de sektöründe bir ilk teşkil ettiğini söyledi. HABER MERKEZİ