Tacir Satış ve Müstahsil alımlarda tescil ücreti ödeyen 20 firmaya ödülleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve milletvekilleri tarafından verildi… Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, bakandan ürün ihtisas borsası, küçükbaş besicilik, Antepfıstığı ve pamukla ilgili destek istedi. Çelik, "Borsanın yıldızlarının önünü açmak için desteği, büyümek için de teşviğe ihtiyacımız var. Eğer siz bize özellikle Antepfıstığının kayıt altına alınması hususunda destek olursanız, bizler bir alır, bin veririz" dedi.

BAKANLARDAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Bakan Eker ve Şahin önemli bilgiler verdi. Şahin, Gaziantep'in özellikle sanayide çok iyi noktalarda olduğunu, aynı başarıyı tarım ve hayvancılıkta görmek istediklerini söyledi. Sütçülükte 2. olan Gaziantep'in yerinin birincilik olduğunu anlatan Şahin, Ömer Çelik'in ürün ihtisas borsası için talebine de cevap verdi. Şahin, "Ürün İhtisas borsası ile bilgi sahibi oldum. Bizim amacımız akan suyun önündeki taşları kaldırmak. Ürün ihtisas borsası ile çalışmalar başlatıldı. Öncelikle ekip çalışma yapacak ve rapor sunacak. Ardından ise düğmeye basacak. Biz her konuda özellikle rekabet hususunda güç ve akıl birliği yapmalıyız. Bu alanda bölgenin lideri olmak için en gerekli şey" diye konuştu.

EKER: GAZİANTEP ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep'in çok önemli ve özel bir şehir olduğunu. Bir çok projede kentin proja üssü haline geldiğini anlatan Eker, buğdayın geçmişini anlattı. Gaziantep'in 53 tane proje geliştirdiğini ve yeni markalar çıkarması açısından bunun önem arzzettiğini söyleyen Eker, "Gaziantep'te yaklaşık 34 bin civarında kayıtlı çiftçimiz var. 2011 yılı içerisinde Gaziantep'teki çiftçilerimize yaklaşık 87 milyon lira nakdi, karşılıksız ödeme yaptık üretimin desteklenmesi amacıyla. GAP Eylem Planı çerçevesinde, GAP illerinde başlattığımız projelerin belli başlı işletme kurulmasıyla ilgili hibe destek projelerini bu bölgede uygulayacağız. Yatırımın yüzde 35'i hayvan varlığı ve mekanizasyonu, yüzde 40'ı da hibe olarak görülen bir proje bu. Gaziantep, 53 tane proje aldı" dedi. Eker, Gaziantep'te hayvancılık ve hayvansal ürünlerin işlenmesiyle ilgili gıda sanayinin çok ciddi bir şekilde geliştiğini de dile getirdi.

BAKANLARA PLAKET

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik ve meclis başkanı Ali Tabur, Bakanlara plaket verdi. Sahneye çıkan Mehdi Eker ve Fatma Şahin ödüllerini Çelik ve Tabur'un elinden aldı.

ÖDÜL TÖRENİNDE AKSİLİKLER

Konuşmaların ardından 2011 yılı borsanın yıldızları plaket törenine geçildi. Tacir Satışlar ve müstahsil alımlar bazında tescil ücreti alan 20 kişiye ödüllerin verildiği töreninde, aksilikler yaşandı. Tacir satışlarda ilk sırayı alan Tiryaki Agro Gıda'nın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Bakan Mehdi Eker'in elinden aldı. Ancak plaketin süslü çerçeve çıkınca, zor anlar yaşandı. Bakan Eker, çerçeveyi yerine takmayı denedi ama olmayınca plaketi öyle verdi. Müstahsil alımlarda ise ilk sırayı Şahin Pamuk aldı. Şahin Pamuk Alım Satım adına ödülü yönetim kurulu başkanı Burhan Cahit Bingöl Bakan Şahin'in elinden aldı.

ÖDÜL ALAN FİRMALAR

2011 Tacir Satışlar Bazında tescil ücreti ödeyen ilk 10 firma; Tiryaki Argo adına Ahmet Tiryakioğlu, Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret adına Alparaslan Özgüçlü, As Besin Sanayi ve Ticaret adına Hasan Beken, Acarsan Makarna Un Gıda adına Mehmet Selim Acar, Tat Makarna San ve Ticaret adına İlhami Memiş, Mehmet Tabur Tarım Ürünleri Gıda Sanayi adına Mehmet Tabur, Kılıçlar Gıda adına Recep Kılıç, Şen Toprak Mahsülleri adına Aydın Şen, Beşsan Makarna adına Zeki Yağcı, Çekirdekler Gıda adına ise Vahit Çekirdek ödül aldı.

2011 Yılı Müstahsil alımlar bazında tescil ücreti ödeyen ilk 10 firma; Şahin Pamuk Alım adına Burhan Cahit Bingöl, Tiryaki Argo adına Murat Balyelez, Tadım Gıda adına Göksel Özçörekçi, Kahraman Tarım adına Nedim Çıkmaz, Altın Fıstık adına Erdal Atakan, Niyazi Yılmaz Yerli Mahsülleri adına Niyazi Yılmaz, Demirkardeşler Gıda adına Mehmet Demir, Yüceler Yerli Mahsül Gıda adına Ramazan Mehmet Yüceler, Çetin Et Gıda adına Orhan Çetin, Vitamin Gıda adına Ali Bingöl Yaşar plaket altı.

KİMLER KATILDI ?

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, bakanlar dışında Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Özel İdaresi genel sekreteri Cafer Yılmaz, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Ticaret Odası meclis başkanı Zeki Yağcı, Sanayi Odası başkan vekili Cevdet Akınal ve çok sayıda sanayici katıldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT