Seyyar Satıcılar Dernek Başkanı Haydar Köse, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'seyyar satıcılara' yönelik yapılan açıklamaya tepki gösterdi... "Bize suça teşvik etmesinler" diyen Başkan Köse, "'İkinci el mal alıp sattığımız, yaşları küçük çocukarı çalıştırdığımız doğru değildir. Kap-kaç, kaldırımcılık, yankesicilik ve hırsızlık gibi suçlara alet olarak gösterilen esnafımızın tek amacı kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürmektir. Biz ana arterlerde satıcılık yapalım demiyoruz. Biz, bize gösterilecek yerlerde çalışarak evimize ekmek götürmek istiyoruz" dedi.
Gaziantep'teki seyyar satıcıların haklı feryadına cevap verilmek yerine Başkan Güzelbey tarafından aşağılandığını belirten Haydar Köse, "Güzelbey, esnafımıza suç isnat ederek onları kanunsuzluğa itiyor. Bizi kayıt dışı çalışmakla itham eden başkan, bize yer gösterip kayıt altına aldı da itiraz mı ettik?" diye sordu.
KANUN TANIMAZ DEĞİLİZ
Belediye Başkanı Güzelbey'in söylediği gibi kanun tanımaz insan olmadıklarını söyleyen Haydar Köse, '"Biz kendi istediğimiz yerlerde değil, belediyemizin göstereceği yerlerde çalışmak istiyoruz. Bizi kayıt dışılık ve caddeleri lüzumsuz yere işgal etmekle suçlayan Başkan, ne istedi de yerine getirmedik?" diye konuştu.
HERŞEY FATURALI
"Bizi her türlü kanunsuzluğun içerisinde varmış gibi gösteren Başkan Güzelbey hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diyen Köse, şunları söyledi: "Kimsenin ekmeğimizle oynamaya hakkı yoktur. Başkan bize adamlık yapmasın, ama başkalarının da adamı gibi davranmasın. Bizi suça teşvik etmesin".