Rektör Gür, “Ticaret Odası bizim odamız. Gaziantep Üniversitesi sizin üniversiteniz. Kapılarımız işbirliği için birbirimize her zaman açık olacak. İşbirliği yaparsak kimse önümüzde duramaz.” derken, GTO Başkanı Eyüp Bartık “GAÜN ile yapacak çok işimiz var” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Ali Bayram Sarıca, Meclis Başkan Vekili İbrahim Aksu, Meclis Divan Katibi Cafer Dumrul ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Bozgeyik, Memik Hilmi Taner ve Vedat Cergibozan’ın da katıldığı ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) kentle iç içe olmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Başta sanayicimiz olmak üzere her kesimle kol kola olacağız. Gaziantep Türkiye için önemli bir kent. Bu önemli kentte üniversite olarak biz herkes ile işbirliği içinde olacağız. Gaziantep Ticaret Odası bizim ticaret odamız. Gaziantep Üniversitesi de sizin üniversiteniz. Sizin programlarınıza siz bizi çağıracaksınız. Bizim programlarımıza ben sizi çağıracağım. Kapılarımız her zaman birbirine açık olacak” dedi.

İBİZİ KİMSE TUTAMAZMilli birlik ve beraberlik ruhunun çok önemsendiği bir yerde kurumlar arası uyumun gerekliliğine dikkat çeken GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Asıl önce kurumlar arasındaki iletişimler güçlü olacak ki fikirsel, düşünsel ve diğer bütün farklı algıladığımız şeyler bir arada oturup konuşabilsinler ve aynı ruha hitap etsinler” dedi. Gaziantep’in sanayi başşehri olduğunun tartışılmaz bir gerçek olduğuna vurgu yapan Gür, “Bu doğru. İtiraz eden kimse yok. Ama, aynı zamanda eğitimin de, kültürün de baş şehri olmalı. Bir noktada çok iyi olmamız ülkeyi kalkındırmıyor. Toplam kalite dediğimiz şey bütün kurumların aynı anda çok iyi olması gerekiyor. Bu konuda ben ve üniversitem elimizden geleni yapmaya hazırız. Ve eminim bu işbirliğini yaparsak kimse önümüzde duramaz. Önce karşılıklı kurumlar birbirine gidip gelecek. Her ar bir araya geleceğiz. Önemli olan bu muhabbet ortamı devam etsin ki insanlar farklı fikirleri harmanlayabilsinler. Önce bir araya gelme o aşamayı aşacağız beraber” diye konuştu.

GAZİANTEP SARSILIRSA, ANKARA’NIN HUZURU OLMAZTürkiye’nin Avrupa’ya geçiş kapısında bir ara tampon görevi yaptığını ve Avrupa’nın huzurunun Türkiye’nin üzerinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep’in ise Doğu ve Güneydoğu’dan geçişte kapı görevi yaptığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Eğer Gaziantep sarsılırsa, dengesi bozulursa, Gaziantep Gazianteplikten çıkarılırsa bilesiniz ki Ankara’nın huzuru olmaz. Bunu bu boyutta düşünürsek bazı şeyleri net oluşturabiliriz. 380 bin tane dışarıdan gelen Suriyeli, yarıdan çoğu değişik illerden gelen insanlardan oluşan bir nüfus var farklı etnik kökenden, mezheplerden. Ama, buna rağmen 6. organize sanayisini yapmak için hedef biçmiş. Savaşın kapısında ama ihracatta hala nerdeyse dördüncü olacağım iddiasını güzlü bir şekilde dile getiriyor. Böyle bir şehir korunmalı ve aynı zamanda da el üstünde tutulmalı. Bunun için biz Gaziantep Üniversitesi olarak üzerimize düşeni, sizler de Ticaret Odası olarak şehrimizi ileriye nasıl götürürüz derdinde olalım. Gaziantep, Türkiye’nin ana karargahı. Savaşın eşiğinde olup, kendini koruyabilen birkaç şehir var. Bunlardan birisi de Gaziantep. Bunda hepimizin katkısı var.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VARÜniversite - sanayi işbirliğinin yıllardır çok konuşulduğunu, ancak konuşmaktan öte bir aşamaya geçemediğini savunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ise, Gaziantep Üniversitesi’nin önemli bir değer olduğunu vurgularken şunları söyledi: “Gerçekten Gaziantep gibi dinamik bir şehir, Gaziantep Üniversitesi gibi köklü bir üniversite. Ne kadar tarihi çok eski olmasa da ODTÜ’den sonra kendi ayakları üzerinde duran bir üniversite. Yanında, 120 yıla yakın bir tarihle Gaziantep Ticaret Odası var. Gerçekten yapacak çok iş var. Yapılamazsa diyorum. Faturayı kendime kesiyorum. Söylem olarak üniversite sanayi işbirliği şu olacak. Yapamıyorsak biz de sorun var. Geçmişi sorunlu görüyorum bu ilişkiler anlamında. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Problem değil, çözüm üretmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Burada önemli bir hazine, üniversitede önemli bir değer olduğunu biliyoruz. Bu değeri hep beraber oluşturalım, büyütelim ve önce şehrimize sonra da ülkemize gelecek faydası sağlamak için gerekli çabayı gösterelim ikimizde diyorum. Gaziantep penceresinden bakıldığında bir sürü mutsuzluk var. Savaş var, roketler atılıyor. Bu bizi çok üzüyor. Ama, diğer taraftan Gaziantep’te ciddi bir gelecek, fırsat var. Bunları hep ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Şehrin gündemi de değişsin istiyoruz. Eğitim tarafında da kendimize sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Bunu da Gaziantep Üniversitesi ile, yeni yönetimiyle yapacağımıza olan inancımız tam.”