Gaziantep’te Alleben Rotary Kulübünün Engelliler adına düzenlediği kahvaltılı toplantıda, engelli vatandaşların salona alınmayışı konuşuluyor. Şehrimizde ilk kez yaşanan bu utanç verici olayı anlatan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, “davetiye bile bizim adımıza basılmış. Davetiyede ‘Bedensel Engelliler Yararı’na kahvaltı diye yazıyor. Ama kulüp başkanı bana telefon açıp, yerimiz yok engelli getirmeyin diyor. Bu bize ders oldu. Bundan sonra tedbir alacağız. Herşeyi baştan konuşacağız. Bizi kullandı anlayamadık. Koca otele 5 tane engelli sığamadı. Kimse kimsenin onuruyla oynayamaz” şeklinde konuştu

Bu konuda Rotary Kulübü Başkanı Eyüp Kırtan’ı suçlayan Hulusi Kalender, “5 tane engelliye sembolik olarak sandalye verilecekti. Ancak Rotary Kulüp Başkanı Eyüp Kırtan, beni arayarak, ‘yerimiz yok, engelliler gelmesin’ dedi. Kimse kimsenin onuruyla oynayamaz. Kimse bizi dışlayamaz. Asıl engel bu” dedi.

BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM

Hulusi Kalender, 10 yıldır dernek başkanlığı yaptığını, ancak böyle bir olayla karşılaşmadığını belirterek, şunları söyledi:”Dernek üyesi Serap Arol’un Mavi Kapak Kampanyası ile başlayan yardım girişimleri sonucu 5 adet tekerlekli sandalye alınabilecek kadar kapak toplandı. 40 kişinin tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu duyan Serap Hanım, bunun üzerine yardım kampanyaları başlattı. Kampanya sonucunda Alleben Rotary Kulübü Üyesi ve hayırsever vatandaşların destekleriyle 40 adet tekerlekli sandalye alındı. Bunların 35 tanesi engellilere dağıtıldı. 5 tanesinin de Grand Otel’de sembolik olarak verilmesi kararlaştırıldı. Çünkü engellilerimizin hepsini Grand Otel’e taşımamız mümkün değildi. Birerde refaketçileri olsa 80 kişi yapar.”

PROTOKOL GELECEK

Kahvaltıdan bir gün önce Rotary Kulübü Başkanı’nın kendisini aradığını ve “protokol gelecek, engellileri getirmeyin’ dediğini hatırlatan Hulusi Kalender, “Engelliler gelmezse bende gelmem dedim. Ancak Serap Hanıma ve Rotary Kulubü’nün kurumsal yapısına plaket hazırlamıştık. Sırf bunları takdim etmek için Otele gittim. Hatta önce salona girmedim. Serap Hanımın hatırı için geldiğimi söyledim. Plaketleri verdim. Çay bile içmeden oradan ayrıldım” dedi.

SERAP HANIM ÖNE ÇIKTIĞI İÇİN OLABİLİR!

Serap Arol’a da ayıp edildiğini belirten Hulusi Kalender, “Serap Hanım, iki yıldır kapak toplamış, tüm rotaryenleri ayağa kaldırmış. Zaten bütün mesele de bu bana göre. Serap hanım, bu kampanyayla öne çıkmış oldu, başkan da bundan rahatsız olmuş olmalı. Çünkü Serap Arol, kahvaltıdan bir gün once dernek binasında yapılan sandalye dağıtım töreninde konuşma yaptı. Biz kendisini konuşmalarımızla övdük. Başkan bundan rahatsız olmuş olmalıki, Grand Otel’deki kahvaltıya engellilerin gelmesini istemedi” diye konuştu.

DAVETİYE BİLE ENGELLİLER ADINA!

‘Kulüp Başkanı emeklerimizi katletti’ diyen Kalender, “İşin tuhaf yanı, davetiye bile bizim adımıza basılmış. Davetiyede ‘Bedensel Engelliler Yararı’na kahvaltı diye yazıyor. Ama kulüp başkanı bana telefon açıp, yerimiz yok engelli getirmeyin diyor. Bu bize ders oldu. Bundan sonra tedbir alacağız. Herşeyi baştan konuşacağız. Bizi kullandı anlayamadık. Koca otele 5 tane engelli sığamadı. Kimse kimsenin onuruyla oynayamaz” şeklinde konuştu.