2013 yılını projelerin tamamlanma yılı olarak belirleyen ve çalışmalarını bu yönde hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük biyolojik yüzme havuzunu yaptı. Vatandaşların hizmetine sunulan gölette, ışık ve ses görüntüleri de yer alıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Alleben Göleti’nin Gazianteplilerin hizmetine açtıklarını ifade ederek, buradaki angümanların Gaziantep’i turizm açısından farklı bir cazibe merkezi haline getireceğini, yüzme havuzlarının, ışık ve ses gösterilerinin, bungalov evleri ve kafeteryalarla donatılan göletin yeni cazibe merkezi olacağını söyledi. Alleben Göleti’ni bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen kardeş ülke Karadağ’ın Kotor Belediye Başkanı Ms. Maja Catoviç ve beraberindeki heyet de gezdi.

BATAKLIK ÇEKİM MERKEZİ OLDU

Gaziantep’in bugünden itibaren yeni bir cazibe merkezi ile daha tanıştığını açıklayan Güzelbey, “Ben hatırlıyorum burası biz göreve geldiğimizde bir bataklıktı. İnsanlar tesadüfen ayağı kayıp düşse boğulurlardı. Ama bugün burası 1 milyon metre küpten fazla suyu olan ve bazı yerlerde derinliği 20 metreye ulaşan bir gölet. Burada pek çok aktivite var. Buranın tanıtılması Gaziantep için ve Gaziantep’in turizm potansiyelinin artması için çok önemli. Bizim için esas olan Gaziantep halkının yaşam seviyesinin yükselmesidir” dedi.

YENİ BİR KONSEPT

Alleben Göleti Rekreasyon Alanına farklı bir konsept kazandırdıklarını söyleyen Güzelbey, “Seyir terasları, amfi tiyatro, su üzerinde köprüler, balık avlama iskeleleri, ses ve ışık gösterileriyle, Gaziantepliler başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından gelecek konuklar için vazgeçemeyecekleri bir alan oluşturduk” diye konuştu.

SES VE IŞIK GÖSTERİSİ YAPILDI

Alleben Gölet’ine ses ve ışık gösterisi getirdiklerini de aktaran Güzelbey, “Türkiye’de sadece Ankara’da olan bu sistemin ikincisini Gaziantep’te yaptık” dedi. Gazianteplilerin çalışmayı sevdiği kadar yaşamayı da sevdiklerini ifade eden Güzelbey, “İnsanlar akşamları çoluk çocukları ile gelip burada suların ve ışıkların eşliğinde güzel saatler geçirecekler. Buranın karşısına bir yüzme havuz, bir plaj yaptık. Herkes yazın çocukları ile denize gidemiyorlar. Biz de onlara böyle bir alternatif sunduk. Yanına da ahşap tahtalardan oluşan bungalov evleri yaptık. Yaz tatiline gidemeyen vatandaşlarımıza haftalık kiraya vereceğiz. Herkesin Mersin’de veya İskenderun’da yazlık evi yok, ya da herkes buralara tatile gidemiyor. Aynı şekilde buralarda restoranlar yaptık” diye konuştu. HABER MERKEZİ

FOTO: