Vali Kemal Çeber, bayramların Birlik ve beraberlik duygularını, insanı insan yapan değerlerini güçlendirdiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bayramların gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara aktarılmasının en güzel vesilesi olduğunu belirtti. Ticaret Odası Başkanları ise sevgi ve hoşgörü vurgusu yaptı. 

Vali Çeber, Bayramların milli birlik ve beraberlik hislerinin öne çıktığı, kardeşlik bağlarının pekiştiği özel günler olduğunu belirterek, “ Anne, baba, komşu, dost ve akrabaların ziyaret edildiği, günlük hayatın getirdiği her türlü dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin terkedildiği, sevgiyle kucaklaşarak manevi iklimin yaşatıldığı günlerdir. Gönülleri birleştiren, bizi birbirimize yakınlaştıran en önemli unsurlardan olan bayramlar, toplumsal yaşamda önemli bir yere sahiptir. Birlik ve beraberlik duygularını, insanı insan yapan değerleri daha da güçlendirmektedir” 


ŞAHİN: EN ÖZEL GÜNLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin mesajında, bayramlarımızın gönül köprülerinin kurulduğu, muhabbet bağının arttığı, yüreklerin sevgiyle coştuğu özel günler olduğunu vurguladı. Bayramların, aile olmanın getirdiği güven ve aitlik duygusunun doyasıya yaşandığı, kırgınlıkların, küskünlüklerin sona erdiği, aile büyüklerinin ve akrabaların ziyaret edildiği, gözbebeğimiz küçüklerimizin sevindirildiği, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, gelenek ve göreneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının en güzel vesilesi olan özel günler olduğunu belirten Başkan Fatma Şahin, şunları kaydetti: “Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesidir. Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır.”

BAKBAK: SEVGİYİ ÇOĞALTMAK İÇİN BİR VESİLE

AK Parti Milletvekili Derya Bakbak-, “Rahmeti, bereketi ve mağfiretiyle manevi ikliminde huzur bulduğumuz Ramazan ayının ardından mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Milletimizin ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Bayram günleri milli ve manevi değerlerimizi daha çok hissettiğimiz özel zamanlardır. Bugünler birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek, kırgınlıkları gidermek, sevgiyi çoğaltmak, saygıyı esas kılmak adına bizler için önemli bir vesiledir. Geride bıraktığımız Mahalli İdareler Seçimleri vesilesiyle Ramazan ayı boyunca Gazi Şehrimizde vatandaşlarımız ile gönül birliğimizi sürdürdük, aynı sofra etrafında toplandık. Kalplere dokunma anlayışı ile birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştirildiği, yardımlaşmanın artırıldığı bir bayram olmasını diliyorum. “

GTO: FIRSAT OLARAK GÖRÜN 

Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Ramazan Bayramı’nı yazılı bir mesaj yayımlayarak kutladı. Mesajlarında; bayramların yardımlaşma ve dayanışmanın öne çıktığı, küslük ve dargınlıkların sona erdirildiği özel günler olduğunu belirten GTO Başkanları, Ramazan Bayramı’nın huzur ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak “Kavga yerine sarılıp kucaklaşmayı, ayrılık yerine birlik ve beraberliği emreden bir kültürden gelen insanlar olarak biliyoruz ki bayramlar; iyiliklerin kötülüğü, barışın savaşı, doğrunun yanlışı, sevginin nefreti yeneceğinin en net ifadesidir. Yine bayramlar yapılan hataların affedilmesi, kırılan kalplerin onarılması, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda düşünmemiz için önemli günlerdir.  Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu Bayramı da her bayramda olduğu gibi bir fırsat olarak görmeliyiz. Barışı, kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve merhameti ne kadar çoğaltabilir ve hayata yayabilirsek dünya da o kadar güzelleşecektir. Tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir dünya temennisiyle bütün hemşehrilerimizin ve İslâm âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, bütün dünyaya sevgi ve huzur getirmesini dileriz.”

ÜNVERDİ: GÜZEL GÜNLERE VESİLE OLSUN

Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın manevi huzurunun yaşandığını belirterek, bu müstesna günlerin tüm dünyada daha güzel günlere vesile olması temennisinde bulundu. Son yıllarda dünyayı sarsan önemli gelişmeler yaşandığını belirten Ünverdi, pandemi, savaşlar, krizler ve tabiat olaylarının tüm insanlık üzerinde derin yaralar açtığını belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülke olarak bizler de geçtiğimiz yıl asrın felaketi olarak adlandırılan büyük bir deprem yaşadık ve üzerinden geçen bir yılda birlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaralarımızı sarmayı sürdürürken, bölge olarak önemli mesafeler katettik. Bu müstesna günlerin manevi ikliminde zorda olan kardeşlerimize el uzatmaya ve birbirimize destek olmaya da devam ediyoruz. Dünyada yaşanan bu kaotik ortamda, Ramazan ayının kazanımlarını tüm yıla yayarak milli birlik ve kardeşliğimize sahip çıkmalıyız.  

ATV kazasının davası yarın ATV kazasının davası yarın

GTB: EN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARI

Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bayramların toplumsal birlik ve beraberliği pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularını arttıran müstesna günler olduğunu kaydeden GTB Başkanları, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Ruhumuzu aydınlatan rahmet ve bereket iklimi mübarek Ramazan-ı Şerifi geride bırakarak, gönüller arasında sarsılmaz köprüler kuran Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sonsuz huzur ve sevincini bir arada yaşıyoruz. Bayramlarımız toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en önemli yapı taşlarındandır.  Bu topraklarda inanç, tarih ve kültür birlikteliğiyle bizleri biz yapan en büyük değerlerimiz olan bayramlarımız, kadim gelenek ve göreneklerimizin de kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olmaktadır. Yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren bizleri iyilik ve güzelliğe yönlendiren Bayramlarımızı gönüllerin kazanıldığı, yardım elinin uzatıldığı müstesna günler olarak idrak etmeliyiz.”
 
ACAR’DAN KUTLAMA


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, bayramların sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği günler olduğunu belirterek, tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Acar, "Müslümanlar olarak rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın ardından bayrama kavuşmanın huzuru ve sevincini yaşıyoruz. İnancımızda önemli yeri bulunan bayramlar, sevgi ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı, dostlukların pekiştiği, aile büyüklerinin, yaşlıların, hastaların, kimsesizlerin ziyaret edilerek gönüllerinin alındığı sevinç ve neşe dolu günlerdir" dedi. 

KUBBA: HEYECANLIYIZ 

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba, bu yılda memnuniyet ve heyecanını yaşadığını belirterek, ‘’Büyük bir manevi huzurla idrak edilen ramazan ayının ardından, mübarek bayram günlerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.’’dedi.