Gaziantepspor’da bir gecede adeta kıyametler koptu. Sergen Yalçın’ın Antalya kampını terk etmesiyle başlayan gelişmeler inanılmaz iddiaları beraberinde getirdi. Ulusal gazete ve televizyonlar, sosyal medya Sergen Yalçın olayını gündeminden düşürmedi. Antalya kampı Sergen’in gitmesiyle erken sona ererken, takımın son antrenmanını yardımcıları Tamer ve Murat yaptırdı. Yaşanan bu olumsuz gelişmeler üzerine, Mustafa Kızıl ve Mehmet Kızıl ayrı ayrı açıklama yapmak zorunda kaldı. Kızıl kardeşler “Sergen izin aldı İstanbul’da çekimleri var”derken, sosyal medyada inanılmaz eleştirilere muhatap oldular. Bu arada Sergen’in Kayserispor ile anlaştığı yolundaki haberler bu kulübün yetkilisi Süleyman Hurma tarafından yalanlandı.

SERGEN KARGAŞASI

Gaziantepspor'da Sergen Yalçın depremi yaşanıyor. Önceki Gece apar-topar İstanbul'a dönen Sergen Yalçın kargaşası yaşanıyor. 

Her kafadan bir sesin çıktığı Sergen Yalçın olayında ise iki farklı açıklamalar yapıldı. Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kızıl, "işleri için gitti, geri dönecek" derken, Basın sözcüsü Mehmet Kızıl ise, "Bazı belirsizlikler vardı ve bu belirsizliklerin getirdiği sıkıntılar Sergen hocayı strese sokmuş olabilir. Ama bugün itibariyle tüm sıkıntıları çözeceğiz ve tüm ödemeler yapılacak" açıklamasını yaptı.

HERKES ŞOK OLDU

Önceki gece Antalya'da ki kamptan ayrılan Sergen Yalçın futbolcuları adeta şok etti. Kimse ne olduğunu anlayamadan İstanbul'un yolunu tutan Sergen Yalçın için herkes farklı düşüncelere kapıldı.

MUSTAFA KIZIL İLE TARTIŞMIŞ

Kulübe yakın çevrelerden alınan bilgiye göre Sergen Yalçın'ın yönetim kurulu üyesi Mustafa Kızıl ile tartıştığı iddia edildi. Transfer ve parasal konuda ufak bir tartışma yaşadığı belirtiler Sergen Yalçın'ın bu nedenle kampı terkettiği gelen bilgiler arasında.

SORUN PARA MI?

Bu arada uzun zamandır para alamadıkları için huzursuz oldukları bilinen futbolcular umutlarını Sergen Yalçın'a bağlamıştı. Sergen de yönetim ile yaptığı her görüşmede futbolcuların haklarının bir an önce ödenmesini istemişti. Başkan İbrahim Kızıl'dan ödemeler konusunda söz alan Sergen Yalçın'ın takımı son haftalarda büyük bir çıkış yapmış ve küme düşme hattından uzaklaşmıştı. Yönetimin kaynak bulduğu ve ücretlerin büyük bir bölümünü ödediği öğrenilirken, Sergen'e güven duyan oyuncuların da gelişmeleri merakla beklediği ifade edildi.İşte Sergen’in Antalya kampını terk etmesiyle yaşanan gelişmelerin ve yapılan haberlerin tümü:

HÜRRİYET’İN HABERİ

Gaziantepspor yönetimine büyük hedeflerle projeler sunduğunu belirten Yalçın, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Maalesef işler istediğimiz gibi gitmedi. Yönetim tarafından isteklerim yerine getirilmedi. Ben başarıya ve hedeflere odaklanmış kişiyim. Hedefsiz yola çıkmam. Eğer bir işi yapıyorsam başarıyla ve layıkıyla yerine getirmem gerekir. Benimde taraftarlara ve oyunculara sorumluluklarım var. Bu nedenle Gaziantepspor Kulübü’nü bıraktığımı belirtirim. Gaziantepspor taraftarları her şeyin iyisine layık. Onları da üzmemek için veda etmek zorunda kaldım.”

KAYSERİSPOR YALANLAMASI

Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, istifa ederek İstanbul'a geldi. Yalçın'ın Kayserispor ile görüşeceği iddia edildi. Dün yaşanan bu gelişmelerin ardından Kayserispor cephesinden ise net açıklama geldi ve, "bizim ilgimiz yok" dedi. Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Sergen Yalçın iddiaları konusunda ilk kez konuştu. Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Sergen Yalçın konusunda ilk kez konuştu. Hurma, “ Sergen Yazılıyor çiziliyor ama bizim kesinlikle ilgimiz yok" dedi.

MEHMET KIZIL’IN AÇIKLAMASI

Gaziantepspor sportif direktörü Sergen Yalçın’ın görevinden istifa ettiği haberleri önceki akşam saatlerinde büyük ses getirmişti. Bu olay hakkında Gaziantepspor cephesinden bir açıklama geldi.."Sergen Yalçın’ın takımdan istifa ettiği ile ilgili çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" diyen Basın sözcüsü Mehmet Kızıl, şöyle devam etti; "Sergen hoca ile sezon sonuna kadar sözleşmemiz devam etmektedir. Bazı belirsizlikler vardı ve bu belirsizliklerin getirdiği sıkıntılar Sergen hocayı strese sokmuş olabilir. Ama bugün itibariyle tüm sıkıntıları çözeceğiz ve tüm ödemeler yapılacak".Sergen Yalçın'ın istifasının kulübe yazılı olarak ulaşmadığını söyleyen Kızıl, "Basında çok haber kirliliği var. Lütfen kulüpten ya da hocanın ağzından direkt olarak açıklama yapılmadıkça bazı haberler ciddiye alınmasın" dedi. Son olarak Sergen Yalçın'la yola devam edeceklerini ifade eden Kızıl “Şu anda biz hoca arayışı içinde değiliz. Hocamız zaten var. Takımın başına geleceği konuşuluan birkaç işim var onlar da kulağımıza geliyor hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır” diyerek sözlerini bitirdi.

MUSTAFA KIZIL: ÖZEL İŞLERİ İÇİN İSTANBUL’A GİTTİ

Gaziantepspor transfer sorumlusu Mustafa Kızıl, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifa etmediğini söyleyerek, ""Sergen Yalçın istifa etmedi, özel işlerini tamamladıktan sonra gelecek" dedi. Kızıl, yaptığı açıklamada, bazı medya organlarında Yalçın'ın kampı terk ederek İstanbul'a gittiğine dair haberler yer aldığını anımsattı. Kırmızı-beyazlı ekibin Antalya kampının bugün tamamlanacağını anımsatan Kızıl, "Sergen Yalçın istifa etmedi, işlerini tamamladıktan sonra Gaziantep'e gelecek" dedi.

YARDIMCISI TAMER’DE KONUŞTU

Gaziantepspor yardımcı antrenörü Tamer Tuna Sergen Yalçın ile ilgili ve yaşanan gelişmeler konusunda açıklık getirdi. Sergen Yalçın'ın şu anda ayrıldığını söyleyemediklerini belirten Tuna, "Ayrılma ile ilgili konuşma yapacak başkanla. Buraya gelirken transfer ve içerdeki sorunlarla ilgili görüşmeler vardı. Çünkü Gaziantepspor'da cidden başka kulüplerde olmayan çok farklı bir geçiş dönemi yaşanışordu. Yeni yönetimle ilgili çalışmalar vardı. Hem mevcut başkanın yaptığı çalışmalar vardı. Biz bu konulardan sıkıldık ama, ne oyuncular ne biz bu çizgi ardına taşımadık taşımayacağız" dedi. Hazırlık maçı vardı 3 gün önce iptal ettirdik. 14 kişiyle çalışıyoruz az kadromuz var. Hepsini 90 dakika oynatabildik. Üçüncüyü de sıkıntıyla karşılaşmamak için iptal ettik. Hocamızla başkan arasında birkaç konuşmalar geçiyor. Onları bekliyoruz. İşimize bakıyoruz. Maça kadar planlamada değişiklik yok.

İZİN VERDİK

Geçirdiğimiz döneme ait çok güzel çalışmalar oldu. Sakatlık hiç yaşamadık. Bizim açımızdan önemliydi. Hazırlık maçları oynadık çok verimli geçti. Tüm futbolculara şans tanıdık. İyi maçlar oylnadık. Galatasaray maçına kadar olan süreç gayet iyi geçti. Bundan süreki süreç maça kadar olan zaman. 2 günlük izinden sonra tekrar bir araya geleceğiz. O zamana kadar iyi hazırlanmak istiyoruz. İnşallah bunu gerçekleştirip iyi başlamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Serdar Özekşi