Turgut, istifa gerekçesi olarak ailevi sebepleri gösterirken, Turgut'un istifasında şehirle ve siyasilerle iletişim kuramamasının etkili olduğu öne sürüldü.

Turgut yaptığı açıklamada "Görevim Süresince çalmadım. Kimseyede çaldırmadım. Kul Hakı Yemedim, yedirmedim. Beni yıpratmaya çalıştılar. Bu bir vatani görevdi görevimi yaptım. Zeytin dalı Harekatı sırasında ayrılmam gerekmiyordu. Operasyon sona erdi. Gönül rahatlığıyla görevimden istifa ediyorum" dedi.
İl Sağlık Müdürü Doç. D. Abdül Kadir Turgut, Sağlık Müdür Yardımcılarıyla ve daire Başkanlarım ve yardımcılarıyla bir toplantı yaptığını ve herkese yeni Müdür atanıncaya kadar görevlerinde kalmalarını istediğini söyledi.DİYALOG EKSİKLİĞİTurgut'un istifasında şehirle ve milletvekilleriyle yeterli iletişim kuramamasının etkili olduğu iddia edildi. Ak Parti'ye yakın kaynaklar, "Sağlık Müdürü Gaziantep Milletvekillerinin onayı olmadan yukarıdan atanmıştı. Bu nedenle şehirle ve siyasilerle uyum sağlamayadı. Ne şehirle, ne milletvekilleriyle iletişim kuramadı. Arada kopukluk oldu. O zaman da sonuç böyle olur, başarılı olamazsın" dediler. Haber Merkezi