Fatih Terim milli takım antrenörlüğüne Ağustos 2013 tarihinde getirildi. Federasyon belli bir fiyat ve yetkiyle donatarak sayın terimi iş başına getirdi.Hiç kimse onun bu maddi donanımını sorgulamadı bile.Kaça anlaştı,ne kadar para alacak falanca başarısı olunca ne kadar prim alacak hiç kimsenin aklına bile gelmedi.Peki işler kötüye gidince ne oldu.

Başladılar terimin maaşını sorgulamaya

Bizde mi bir terslik var yoksa ters olan sistem mi ?

CARİ İŞLEMLERDE AÇIK

Hepimizin bildiği üzere,Cari işlemler dengesi olarak da tanımlanan cari denge, ödemeler dengesi bilançosunun dış ticaret (ihracat-ithalat dengesi), hizmetler (hizmet alımları-hizmet satımları), yatırım (net faktör) gelirleri (dış yatırım gelirleri-dış yatırım giderleri) ve cari transferler (karşılıksız olarak elde edilen dış gelirler-karşılıksız olarak yapılan dış giderler) dengelerinin toplamından oluşur. Ülkenin cari işlemlerden elde ettiği gelirler, cari işlemlere yapılan giderlerden daha büyükse bu durum cari fazla ; daha küçükse cari açık olarak nitelenir.

İşte bu bilgiler ışığında ülkemizde cari işlemler hesabı haziranda

4,1 milyar dolar,ilk altı ayda 24,2 milyar dolar açık verdi.

Cari işlemler hesabı 2014 yılı haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 oranında azalışla 4 milyar 93 milyar dolar açık verdi. Cari işlemler açığı yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre

yüzde 35 oranında azalışla 24 milyar 151 milyar dolar oldu.

Ayrıca merkezi yönetim brüt borç stoku 2014 yılı temmuz ayında 2013 yılı sonuna göre ;0,7 oranında ,4 milyar 330,8 milyon TL tutarında artışla 590 milyar 168,2 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

Borç stokunun 408,2 milyar TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluştu.

Yoksa ekonomide işler kötüye mi gidiyor ?

TÜRKİYEDE SAĞLIK STRATEJİLERİ VE HARCAMALAR RAPORUNA GÖRE FATURA VATANDAŞA MI KESİLİYOR ?

Türkiyede Sosyal Güvenlik Kurumu açıklarının son dört yılda yeniden artış eğilimine girmesinin faturası, 2008 yılında uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programına rağmen vatandaşa kesilmeye başlandı.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının hazırladığı (İSMMMO) 'Türkiyede Sağlık Stratejileri ve Harcamalar' adlı rapora göre vatandaşın cebinden çıkan sağlık harcamaları tutarı 2014 yıl sonu itibariyle 15 milyar lirayı bulacak. Çalışan ve emeklilerden alınan katkı payları ise 10 farklı çeşide ulaştı. Rapora göre, para ödemekten kurtulmanın yolunu arayan vatandaş hastanelerin acil servislere yönelirken, 77 milyon nüfuslu Türkiyede bir yılda tedavi için

90 milyon kez acil servislere gidildi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, OECD, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşlarının verilerinden yararlanılarak hazırlanan 'Türkiyede Sağlık Stratejileri ve Harcamalar' adlı çalışmaya göre vatandaşın cebinden çıkan sağlık ödemeleri her yıl bir öncekine göre ciddi artış gösterdi. 2009 yılında 8.1 milyar lira olan bu tutar, 2012 yılında 11.7 milyarı aşarken, TÜİKin son açıkladığı veriye göre 2013te rakam 13.2 milyar liraya ulaştı. 2014 yılında ise söz konusu rakam tahmini 15 milyar lirayı bulacak.

Her Şey Gönlünüzce Olsun.