
Bir delimiz eksikti
Gaziantep'te son günlerde yaşanan cinayet, yaralama ve intihar olayları yetmezmiş gibi,
şimdi akli dengesi yerinde olmayan Ümit Koçyiğit adlı 32 yaşında ki kişi Emniyet müdürlüğünün önüne gelerek kendisini canlı bomba gibi gösterip polislerin uyarısını dikkate almayınca ateş edilerek durduruldu. Gaziantep emniyetinin giriş kapısında 1 Mayıs 2016’da DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla saldırısı gerçekleşmiş ve 3 polis memuru şehit olmuştu. Benzer bir olayın yaşanmaması için tedbirli davranan polis önce uyarısını yaptı şahıs eylemine devam edince ateş etmek zorunda kaldı.
Akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısı önüne gelen Ümit Koçyiğit "Üzerimde bomba diyerek" polisin üzerine doğru yürüdü. Emniyet Müdürlüğü önünde polislerin ihtarına rağmen uzaklaşmayan ve “La ilahe illallah” diyen bu şahıs polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Defalarca kez ateş edilen Ümit Koçyiğit ağır şekilde yaralanarak, yere yığıldı. Buna rağmen “Aziz Allah’ diye bağırdığı görülen zanlının görüntüleri dehşete düşürdü. Gaziantep Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır” dedi.
OLAY NASIL GELİŞTİ?
Akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısına gelen Koçyiğit, üzerindeki yeleği ve elindeki kumandayı bombaymış gibi göstererek, polislere "kendisini patlatacağını" söyledi. Zanlı, polis tarafından “yere yat" diye defalarca uyarmasına rağmen hareketleriyle elindeki kumandayı göstermeye devam etti. Bunun üzerine polis “canlı bomba" olabileceği şüphesiyle ateş açmaya başladı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Emniyet müdürlüğünün bulunduğu Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı, tedbir amaçlı yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
BOMBA İMHA UZMANLARI ÇALIŞMA YAPTI
Olayın ardından bölgeye gelen bomba imha uzmanlarının yapacağı çalışma öncesi İl Emniyet Müdürlüğüne ait dronla, etkisiz hale getirilen kişinin üzerindekiler incelendi. Daha sonra bomba imha uzmanları üzerindeki cisimlerin bomba olmadığı tespit etti.
DAVUT GÜL AÇIKLADI
Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır.
YARALI OLARAK HASTANEYE KALDIRILDI
Gaziantep Emniyet müdürlüğü protokol kapısından zorla içeri girmek isteyen ve canlı bomba olduğu iddia edilen şahsın, yaralı olduğu ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Bu arada ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altında bulunduğu öğrenilen Ümit Koçyiğit'in daha önceden birçok suçtan kaydı bulunduğu ve belirtildi. Öte yandan edinilen bilgiye göre Ümit Koçyiğit’in 4 Şubat 2022’de Gaziantep Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne başvurduğu ama gözlem altına alınmadığı iddia edildi. Leyla Özekşi Polat - İHA - AA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.