1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Binaların yüzde 65’i tehlikeli
Binaların yüzde 65’i tehlikeli

Binaların yüzde 65’i tehlikeli

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep'teki mevcut binaların çok az bir kısmının yeterli emniyete sahip olduğunu söyledi.

A+A-

Oda önderliğinde hafta sonu  Deprem Master Planı Yol Haritası Çalıştayı düzenleyeceklerini belirten Çeliktürk, "Gaziantep genelinde binaların 65‘i çarpık, kontrolsüz, projesiz  binalardan oluşuyor. Olası bir depremde can ve mal kaybının yüksek olma ihtimali var. O nedenle bu çalıştay önem arzediyor" dedi. 

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube önderliğinde planlanan Deprem Master Planı Yol Haritası Çalıştayı Cumartesi  Teymur Continental Otel'de saat 09'da yapılacak. Gaziantep Deprem Master Planı çalıştayında mevcut engeller, çözüm önerileri  ve özellikle Bölgeyi yakından ilgilendiren Deprem Master Planı Yol Haritası değerlendirilecek. 

KATILIM YOĞUN OLACAK

Çalıştayda 7 farklı üniversiteden konusunda uzman 18 akademisyen başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yetkili üyeleri ve belediyelerin ilgili teknik görevlileri katılacak. Üç oturumda gerçekleştirilecek programda Gaziantep’in Depremselliği ve gerektirdikleri tartışılacak.

ÇELİKTÜRK BİLGİ VERDİ 

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep Deprem Master Planını oda olarak çok önemsediklerini söyledi. Türkiye'de sadece İstanbul ve İzmir'de deprem master planı bulunduğunu belirten Çeliktürk, "üçüncüsünün Gaziantep Deprem Master Planı olmasını hedefliyoruz. Bu çalıştayı Gaziantep Valiliği, büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Belediyeleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve katılacak üniversitelerin akademisyenleri ile ortak akıl merkezli yararlı bir çalıştay olacağını umut ediyorum" dedi. 

GAZİANTEP GÜVENSİZ

Çeliktürk, Gaziantep'teki binaların yüzde 65'inin kontrolsüz olduğuna da dikkat çekerek, "Projesiz  binalardan oluşan Gaziantep'te olası bir depremde can ve mal kaybının yüksek olma ihtimali var. Bundan dolayı günümüze kadar yapılan yapılarda hasar risk seviyelerini araştırmak ve ortadan kaldırmak, mevcut yapı stoğu üzerinde mümkün olduğunca hızlı ve doğru araştırmaların yapılmasının gerekli  olduğunu savunuyoruz. Mevcut çalışmanın amacı mevcut yapı stoğunun kalibre edilmiş verilerle hızlı ve doğru bir şekilde taranmasının yanı sıra, geniş alanlı deprem master planının hazırlanması ve risk yönetimi  için yeni bir yöntem geliştirmektir" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.