26 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Şıh Cami ve yakın çevresinde yapılan imar plan değişikliği ile ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, "Bu bölgede 2 Milyonluk sağlıklaştırma çalışması yaptınız. Vatandaşlar arıyor buradaki binaların yıkılacağını ifade ediyor. Buradaki binalar yıkılacak mı?" diye sordu.

KİREÇ:CEMAATLERİN NE YAPTIĞINI GÖRDÜK

Şahinbey Belediye meclis toplantısında gündemin 9.maddesi görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç, plan değişiklikleriyle yasal olmayan birşeyin yasal olmayan bir duruma getirildiğini belirterek, "Burası 7 ve 8 kat. Bülbüzade Yurdunun ya da Bülbülzade cemaatinin olması buraya 20 kat binanın olmasını gerektirmiyor. Burası yapılmış bitmiş ondan sonra değişiklik yapıyorsunuz. Türkiye’de cemaatlerin ne yaptığını biz 15 Temmuz'da gördük" dedi.

Birol Ülger ise, "Buranın yapılması ile ilgili kararlar yasal çerçeve içerisinde ilerliyor. Burada asıl mesele mahkeme kararının uygulanması" dedi.

KALKAN:BİNALAR YIKILACAK MI?

CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, Şıh Cami ve yakın çevresinde yapılan imar plan değişikliği görüşülürken söz alarak, "Bu bölgede 2 Milyonluk, eski parayla 2 Trilyonluk sağlıklaştırma çalışması yaptınız. Bina cephesi, taşları ve demirleri aynı yaptınız. Burayı 3-4 ay önce tamamladınız. Şimdi bu bölgede vatandaşlar arıyor buradaki binaların yıkılacağını ifade ediyor. Buradaki binalar yıkılacak mı özellikle cevap istiyorum. Yıkılacaksa neden sokak sağlıklaştırması yaptınız?" dedi.

ŞAHİNBEY'İN ANITI İÇİN ADIM ATMIYORSUNUZ

'Diğer yandan buraya 2 Milyonu su gibi harcıyorsunuz ama belediyenin ismini aldığı,milli mücadele kahramanı Şahin Bey'in evi için, anıtı için aynı adımı atmıyorsunuz' diyen Kalkan, "Bunu daha önce mecliste dile getirdik. Yine Şıh Camii bölgesinde bir yer için 1.2 Milyon kamulaştırma bedeli öngörüyorsunuz, ayrı ayrı gelen iki bilirkişi heyeti buraya 7 Milyon'un üzerinde değer biçiyor. Yaptığınız kamulaştırmaları da adaletli yapmanızı talep ediyorum" dedi. sBirol Ülger ise, "O sokaklarda 2 milyon veriyorsunuz derken hep birlikte veriyoruz. Orada yapılan güzellikler hepimizin şahsımıza yapılan birşey değil. Bu kamuoyu tarafından takdirle karşılanan çalışmalar. Şehit Şahin beyden bahsediyorsunuz galiba. Evi ile ilgili bir çalışma vardı. Özel idare tarafından orada bir kamullaştırma yapıldı" dedi. Ülger,binaların yıkılıp yıkılmayacağıyla ilgilide bilgisinin olmadığını söyledi. Ayşegül BAĞCI