Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, İslam'da, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alan Kadir Gecesi şöyle anlatılıyor: "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur."

VALİ ÇEBER’DEN MESAJ


Vali Kemal Çeber, “Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken “Bin aydan daha hayırlı” olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hiç şüphesiz, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arındığı, birbirimizi sevgiyle kucaklamak için yeni adımlar atma imkânının bulunduğu mübarek bir gecedir. Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm şehrimizi, ülkemizi, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura aracı olmasını diliyorum.”


ŞAHİN: SEVİNÇLİYİZ 

Yeşil Nizip için kolları sıvadı Yeşil Nizip için kolları sıvadı


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, “Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz” dedi. Kadir Gecesinin değerinin, insanlığa rehber, şifa ve ebedi mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in o gecede yeryüzü inmesi ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklandığını vurgulayan Şahin "Bu mübarek gecenin vicdanlarımızı aydınlatmasını, gönüllerimizi huzur ve sükunetle doldurmasını, dualarımızı buluşturmasını temenni ediyorum” dedi. 


TAHAZOĞLU: BAYRAMLA TAÇLANACAK 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yayımladığı mesajda: "Toplum olarak manevi duygular içerisinde idrak ettiğimiz Ramazan'ın en değerli gecesi olan Kadir Gecesi’ne erişmiş bulunmaktayız. Ramazanların manevi havası Kadir Gecesi’yle doruklara çıkmakta ve bayramla taçlanmaktadır. Kadir Gecesi, Yüce Allah'ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı mübarek gecedir”