*Ekonomik anlamda çok sıkıntımız var evet doğru, ekonomik anlamda bu sıkıntıyı avantaja çevirmeye çalışıyoruz*Geldiğimizden beri bazı şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz ama değişmeyenleri sizler benden daha iyi biliyorsunuz*24 saat uykusuz kalmayı göze aldım. Yatıyorum, kalkıyorum uyuyamıyorum..Bu yüzden uyumaya da korkuyorum

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun takımda ekonomik anlamda çok büyük sıkıntıların olduğunu söyleyerek, " Hep birlikte el birliğiyle destek olunması gerekiyor. Bıçak sırta dayanmış durumda, kemik artık acıyor o acıyı basının taraftarı yönlendirmesiyle hafifler” dedi. Uygun konuşmasını “Riga ile ilgili bile sıkıntımız var ama biz nasıl ekonomik anlamda sıkıntıların üstünden geleceğiz. Bunları düşünmek zorunda değilim takımı antre ettirmek durumundayım, iyi antre edeceğim ki karşıda ki diğer problemlerin de ortadan kalkması lazım" şeklinde sürdürdü.

Hayatta yaşanılan sıkıntıları insanların ailelerine veya iş yerlerine yansıtabileceklerini anlatan Uygun, “Futbolda böyledir, futbolcularda etten ve kemikten oluşan insan yapısıdır. Bazen öyle bir zaman yaşıyorsunuz ki bir şeylere söz veriyorsunuz verdiğiniz söz olmuyor veya bu tarz sıkıntılar yaşanıyor. Ekonomik anlamda çok sıkıntımız var evet doğru, ekonomik anlamda bu sıkıntıyı avantaja çevirmeye çalışıyoruz. Yapısal olarak antrenman metotları olarak sıkıntımız var kondisyon yönünden bir çok futbolcunun yaşadığı sıkıntı var. Bunların hepsini revize edip bir şekilde sahaya yansıtmadan kendi lehimize çevirebilmek için mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bu yüzden biraz daha sabır, yaşanan sıkıntılara biraz daha destek. Bakın Gaziantepspor’un forma reklamına Sankonun dışında para veren varmı? Riga ile ilgili bile sıkıntımız var ama biz nasıl ekonomik anlamda sıkıntıların üstünden geleceğiz. Bunları düşünmek zorunda değilim takımı antre ettirmek durumundayım, iyi antre edeceğim ki karşıda ki diğer problemlerin de ortadan kalkması lazım. Hep birlikte el birliğiyle destek olunması gerekiyor. Bıçak sırta dayanmış durumda, kemik artık acıyor o acıyı basının taraftarı yönlendirmesiyle hafifler” şeklinde konuştu.

7 KAÇIRDIK 2 ATTIK

Akhisar Belediyespor maçına kazanma isteğiyle çıktıklarını söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun, “Kazanarak kendi taraftarlarımıza üç puanı hediye etmek ve hem de oynayacağımız oyunla keyif almak istiyorduk ama planlarımız istediğimiz gibi gitmedi. Tabi ki saha içersinde istemediğimiz aksaklıklar ve yediğimiz gollerden sonra takım demorilize oldu. Mecburen taktiksel olarak değişiklik yapıp oyunu değiştirmek adına hamleler yaptık. Belki de ilk defa Gaziantepsor takımı geri dönüşüm için inanılmaz derecede kritik bir futbol oynadı. Karşısın 2-2’ye getirdik. Direkten dönen topumuz, boş kaleye geçip tamamlayamadığımız topla birlikte son 15 dakikada 7 tane yüzde yüz pozisyonu kaçırıp ikisini atabildik.

DEĞİŞMEYENLERİ BENDEN İYİ BİLİYORSUNUZ

Takımın çok zorluklardan geçtiğini söyleyen Uygun, "Bu çok kolay değildir, sıkıntı yaşıyorlar, yaşadıkları bu sıkıntı, seyirci baskısı uğradıkları antrenman sürantresi onların gerçek performanslarını sergilemeye engelliyordu. Geldiğimizden beri bazı şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz ama değişmeyenleri sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Buna rağmen son 20 dakikasından memnun olduğum ama genel anlamda memnun olmadığım bir maç oldu. Akhisar takımını da kutluyorum, çok candan mücadele edip iyi futbol oynadılar. Onlarda puanı hak ettiler” dedi.

UYUMAYA KORKUYORUM

Gaziantepspor’un başarısı için 24 saat uykusuz kalmayı göze aldığını ifade eden Uygun, “Yatıyorum, kalkıyorum bir bakıyorum ki Bekir Ozan Has sakatlanmış bu yüzden uyumaya da korkuyorum. Turgut bu maçta sarı kartı dörtledi haftaya yine yok. Bu takımda 6 tane çok önemli futbolcumuz sakat, bu altı futbolcunun üzerine 5 tane de futbolcuyu koysanız Türkiye liginde kafaya oynar. Bunlar çok önemli futbolcular, dolayısıyla bu kadar zorlukların içerisinde bir de sakatlıklar ve cezalılar bizim belimizi büküyor. Bu nedenle son 20 dakika Gaziantepspor’un oynaması gereken oyunu sergiledi” dedi.

ÖN LİBERO FUTOLCUMUZ YOK

Akhisar Belediyespor’un sahaya 2 forvetle çıktığını açıklayan Uygun, “Gekas koşularla gitti orta sahada yetenekli adamları var alanı kapattıklar hep uzun oynadılar. Zaten oyun anlayışları budur ama biz elinizde ki orta saha yapısı itibarıyla ön libero oynayabilecek hiçbir futbolcumuz yok. Serdar’da sağbekten ön liberoya bozma elimizde ki kadroyu bir şekilde taktiksel olarak sahaya vermeye çalışıyoruz ama onlarda bazen istediğim performansı sergileyebiliyorlar” dedi.

ÜZERLERİNDE BASKI OLUŞTU

Takım içerisinde yaşanan sürecin olduğuna değinen Uygun, “Bu durumu çok çabuk üzerlerinden atmanın imkanı yok birde baskılı bir maça çıkıyorsunuz. Kazanmaya mecbur odaklanmaya gözüken bir maç futbolcuların performansını sergileyebilmesi için çok güçlü olması lazım, hem siniral yapısı hem de genel hayatı anlamında bizimkilerde şu anda o durumda olmadığı içinde gerçek performansını sergileyemedi bir de taraftarın baskısı da üzerine eklenince herkes kendisini bir tarafa çekmeye çalıştı. Bilhassa üç tane futbolcuyu öyle değiştirip sorumluluk alsınlar diye yaptık ve hatta saha içinde futbolcuların yerlerini de değiştirdik. Ellerinden geleni yaptılar” dedi.

İNŞALLAH KAZANIRIZ

Deplasmanda Gaziantepspor’un galibiyetinin olmamasını handikap olarak değerlendiren Uygun, “Bunu da başarmak ve deplasmandan galip gelmek zorundayız. Orduspor’da rakiplerimizden bir tanesi tabi zor olduğunu biliyoruz ona göre taktiksel olarak kazanma adına her türlü hazırlıklarımızı yapacağız inşallah kazanan taraf biz oluruz.