(ÖZEL HABER)Gaziantepspor’un Türk futbolunda önemli bir yerinin olduğunu belirten teknik direktör Oktay Derelioğlu, şehir tarafından destek verilmemesine ve yalnızlaştırıldığına bir anlam veremediğini söylerken dikkat çeken bir konuu dile getirdi ve "Buraya geldiğimizde takım bir beyin zehirlenmesi yaşamıştı. Yapmış oldukları davranışlar kendilerine zarar verecek türdendi. Tabi bunlar benden önce bir durumdu ama o dönemde de çalışmaları gereken pozisyonda da çalışmamışlar"dedi.Büyük bir şehrin takımının yalnızlaştırılmasının birçok nedenleri olduğunu söyleyen ve bunun altını çizen Derelioğlu, Türkiye’de benzer durumda birçok kulübün bulunduğunu ama onların her kesimden desteklendiğini hatırlatarak türünün tek örneği olduğun söyledi.Gaziantepspor’a bilgi ve birikimlerini sezon sonuna kadar aktarmaya devam edeceğini belirten Derelioğlu, kulübün en büyük kazançlarından birinin ise yetiştirdiği futbolcuları satmak olacağını belirtti.

BEYİN ZEHİRLEMESİ YAŞAMIŞLAR Şehrin ileri gelenlerden bir değişim içinde olmalarını beklediklerini söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Oktay Derelioğlu, “Biz artık onları gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gün ve gün bir ivme yakalıyoruz bunu da Manisa maçında gösterdik. Deplasmanda özellikle ikinci yarıda etkili bir oyun sergiledik. Buraya geldiğimizde takım bir beyin zehirlenmesi yaşamıştı. Yapmış oldukları davranışlar kendilerine zarar verecek türdendi. Tabi bunlar benden önce bir durumdu ama o dönemde de çalışmaları gereken pozisyonda da çalışmamışlar. Benden sonrasına baktığımda son hızla çalışma tempomuz günbe gün devam ediyor ve üzerine koyarak devam ediyoruz” dedi.GAZİANTEPSPOR’UN KAPISINI ÇALACAKLARBildiklerini ve birikimlerini öğrettiklerini kaydeden Derelioğlu, “Ben inanıyorum ki yarın akşam oynayacağımız Adana Demirspor maçında bunu daha net gösterip sahaya yansıtacağız. Artık puan ve puan alma zamanımız geldi. Eğer biz bu ligden düşeceksek de sezon sonu geldiğinde Gaziantepspor’un kapısını en az 5 – 6 oyuncu için çalacaklarına inanıyorum. Türk futboluna da çok iyi oyuncularda çıkartacağımızı zannediyorum. Gerçekten içlerinde kaliteli futbolcular var çünkü bunlar bir beyin zehirlenmesi yaşamışlar ve biz onu temizlemeye başladık bunu da negatiften pozitife çevirmeye çalıştık. Bu hatalarını kendileri de kabul ediyor ama hepsi de genç bu yaşta herkes hata yapabilir. Genç yaşta yapılan hatalarda çok önem kaybetmez çünkü hepimiz o dönemden geçtik ama önemli olan iyi yönlendirme, iyi çalışma ve iyi bakış açısıyla bunu pozitife çevirmektir. Futbolcularımız bunu yapıyorlar ve son sürat disiplinli bir şekilde çalışıyorlar” dedi.İŞİMİZ ÇALIŞMAKMayıs ayının sonuna kadar Gaziantepspor’a verebileceğinin en iyisini vermeye çalışacağını ifade eden Derelioğlu, “İyilik ve güzellik adına buradayız, İnşallah zaman içerisinde de kulübümüzün durumu netlik kazanır. Pozitif bir değişim olursa bundan da çok mutlu oluruz ama bizim işimiz en iyi şekilde çalışmak” dedi.BÖYLE GİDERSE KAPANACAKGaziantepspor’u türünün tek örneği olarak gördüğünü aktaran Derelioğlu, “Aslında bu durumda olan birçok kulüp var ama herkes bir şekilde sahipleniyorlar. Şu anda bir tek Huzeyfe başkan elinden geleni yapıyor ama o da kendi durumu imkan verdiği kadar yapmaya çalışıyor. Kendi gücü belli ve o orantıda katkı sağlamaya özen gösteriyor. Şu anda Gaziantepspor’un durumu terk edilmiş ve kaderine bırakılmış bir durum var bu da çok acı bir gerçektir. Bu çok kötü bir durum aynı konumda ki birçok kulübün maddi açıdan bizden daha çok borcu var ama daha çok kenetlenmiş, birlik ve beraberlikleri var ama maalesef Gaziantepspor’da bu yok, bu takıma birlik ve beraberliğin sağlanamaması durumu bizleri çok üzüyor. Ben kendi adıma koskoca bir şehrin koskoca bir takımının terk edilmiş bir pozisyonda olmasından son derece üzüntü duyuyorum. Böyle giderse Gaziantepspor kapatılacak, bu da son derece üzücü bir durumdur” dedi.

TARAFTARLARIMIZDAN ŞÜPHEM YOKTaraftarların Gaziantepspor’u çok sevdiğini ve tuttuğunu açıklayan Derelioğlu, “Taraftarlarımızın da sadece desteğini verebiliyorlar. Gaziantepspor’un kurtulması için bir maddi desteğin girişi olması lazım. Bu buranın canlanması ve ayaklanması gerekiyor. Taraftarlarımız konusunda en ufak şüphem yok Gaziantepspor’u seviyorlar ama onların da artık bir şekilde kamuoyunu hareketlendirmesi gerekiyor. Artık taraftarlarımızın sesinin de yüksek derecede çıkması lazım” açıklamasını yaptı.
MUHARREM TÜRKOĞLU