Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, iç güvenlik sektörünün sivil gözetiminin geliştirilmesi Projesi kapsamında, risk altındaki 20 çocuğun yatılı kaldığı Büyükşehir Belediyesi Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Merkezde kalan gençler ve çocuklar, kent içerisinde bir çok sokağın ve caddenin riskli olduğunu, zaman zaman tüm vatandaşlar gibi kendilerinin de sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, "Özellikle Bey Mahallesi’nin dar ara sokakları hem bizim için hem de vatandaşlar için riskli” dediler.

Çocuklardan, yaşadıkları sorunları ve kent hakkındaki izlenimleri alan Turan, "Sizler burada aldığınız eğitimle bizim geleceğimiz olacaksınız. Yarınlarda sizler güvenlik yönetimini ele alacaksınız, belki Emniyet Müdürü, belki Jandarma Komutanı, Kaymakam, Vali, Başbakan olacaksınız. Ben sizde o ışığı görüyorum” dedi.

BİZE EMANETSİNİZ

İç güvenlik sektörünün sivil gözetiminin geliştirilmesi projesinin pilot ilçesi olan Şahinbey’in Kaymakamı olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Turan, “Siz bize emanetsiniz, sizler bizim evlatlarımızsınız, kardeşlerimizsiniz. Sizin gözünüzle, istikbalde bizi çok daha iyi yerlere getireceğine inandığım değerli kardeşlerime bu anlamda sonsuz güveniyorum. Burada yapılan sohbeti ve çalışmayı gördüm. Kendinizi çok rahat ifade edebiliyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla burada bir sevgi yönetimi var, aksi halde konuşamazdınız. Aksi halde size öğretilenleri, dikte edilenleri ve dayatılanları konuşurdunuz. Ama kente hakimsiniz, sokaklarını konuşuyorsunuz, sorunları anlatıyorsunuz. Kentin yönetimine ve güvenliğine katkıda bulunuyorsunuz. Bu projeye katkıda bulunduğunuz için çok kıymetlisiniz. Sizler daha öncede bizim için kıymetliydiniz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ