Bey Mahallesi sakinleri isyan bayrağı çekti.. Mahalle halkı, genç kızların fuhuşa ve uyuşturucuya zorlandığını, hırsızlığın başını alıp gittiğini, burada faaliyet gösteren bazı cafelerde ahlak dışı işler yapıldığını iddia ederek, "Mahallemizde her türlü kirli işler yapılıyor. Bu sorun şehrin ortasında bir çıban gibi duruyor. Cafelere düzen verilmedikçe bu sıkıntılar bitmez” diye konuştular.

KAYMAKAM GİTMİŞLERDİ

Bir süre önce Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ı ziyaret eden risk altındaki 20 çocuğun Bey Mahallesi'ndeki sıkıntıları gündeme getirmesi ve bu mahallenin ara sokaklarının büyük tehlike arzettiğini söylemesi üzerine mahalle sakinleri de sessizliğini bozdu. Mahalle Muhtarı Şahin Yeşilyurt, "Mahallemizde her türlü kirli işler yapılıyor. Bu sorun şehrin ortasında bir çıban gibi duruyor. Cafelere düzen verilmedikçe bu sıkıntılar bitmez” dedi.

DENETİM YOK

Muhtar ve vatandaşların özellikle de cafelerden şikayet ettiği Bey Mahallesi'ndeki tehlikenin boyutu büyük. Mahalle sakinleri ve esnaf, cafelerde denetim yapılmadığını ve 13-14 yaşındaki kızlı erkekli çocuklara her türlü şeyi alıştırdıklarını iddia etti. Mahalle sakinlerinden Servet Kayalar, " Özelikle çıkmaz sokaklarda bulunan yerler çok tehlikeli. Bence bu yerler çok iyi denetlenmeli” mesajını verdi.

HIRSIZLIK ALDI BAŞINI GİTTİ

Sakinler, hırsızlık konusunun da ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, "Hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor. Mahallede kimliği belirsiz kişiler volta atıp duruyor. Burada esrarında tutunda uyuşturucusuna kadar her şey var" dedi.

İŞTE MUHTAR VE VATANDAŞLARIN SIKINTILARI

Şahin Yeşilyurt Muhtar

"ŞEHRİN ORTASINDA BİR ÇIBAN"

“Bey mahallesinin bir çok sıkıntı var. Bu sıkıntıların en başında Cafeler var. Bu yerlerde her türlü edepsizlik almış başını gidiyor. Bir çayın 25-30 kuruştan satıldığı bu yerlerde sadece bu paralarla dükkan kirası bile zor ödenir. Dolayısıyla bu yerlerde her türlü kirli işler yapılıyor. Mahallemizde dirlik düzenimiz kalmadı. Cafelerde hiç denetim olmaması üzüntü verici. Sivil polisler gelip 2 saat otursunlar bu yerlerde ne dolaplar dönüyor görürler. Mahallemizde her türlü kirli işler yapılıyor. Bu sorun şehrin ortasında bir çıban gibi duruyor. Caferlere çeki düzen verilmedikçe bu sıkıntılar bitmez”

BİZ SÖYLÜYORUZ BİZ DİNLİYORUZ

Muhtar Yeşilyurt, “Biz söylüyoruz biz dinliyoruz. Kimse bu muhtar ne diyor sorunu nasıl çözelim dediği yok. Ancak rant var şehir içinde ve şehir dışında. Mahallemize hiçbir şekilde yatırım yok. Temizlik araçları gelmiyor, yollarda her gün kavgalar. Polisimiz bu mahalleyi çok iyi denetlemeli. Gerekirse denetim merkezi veya Mobese kurup kalıcı tedbirler almalı” dedi.

Servet Kayalar – Esnaf

"ÇOCUKLARI HER TÜRLÜ ŞEYLERE ALIŞTIRIYORLAR "

“Bey mahallesi aldı başını gitti. Ne örfümüze nede adetlerimize sığmayan her türlü şey yapılıyor. Maalesef mahallede bulunan Cafelerde hiçbir denedim yok. Burada 13-14 yaşındaki kızlı erkekli çocuklar her şeye alıştırıyorlar. Özelikle çıkmaz sokaklarda bulunan yerler çok tehlikeli. Bence bu yerler çok iyi denetlenmeli.Ben İstanbul’da da esnaflık yaptım. Orada bu kadar serbestli yoktu.Denetim vardı ama burada denetim yok maalesef. Gaziantep Emniyeti’nden bir denetim merkezi kurulmasını istiyoruz. Gerekirse Mobese kursunlar buraya. Yetkililerden gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.

Mithat Kont – Mahalleli

İŞYERLERİ DENETLENMELİ

“Bey mahallesinde özellikle hırsızlık olayları çok oluyor. Emniyetin gerekli önlemlere bu suçları işleyenlere bulup adaletin önüne çıkarmalı. Ama maalesef suçluların suçları yanlarına kar kalıyor. Buradaki işyerlerin yeterince denetlenmediğini düşünüyorum. Yetkililer bu yerleri sürekli denetlemeli. Polisin bu mahalle de 24 saat devriye atmasını istiyorum. Özellikle gece saatlerinde sürekli devriye olmalı”

Mehmet Karayazgan – Esnaf

BAĞIMLI ÇOCUKLARA DİKKAT

“Burada özellikle akşam saatlerinde başı bozuk madde bağımlısı çocuklar var. Aksam saatleri olan 7-8 gibi toplanıp sokaktan gelen ailelere kişilere sataşıyorlar. Zaman zaman kapkaç yapıyorlar. Hırsızlık olaylarından bıktık.Maalesef emniyet yeterince bu mahalleye önem göstermiyor. Hırsızlar yakalanmıyor yanlarına kar kalıyor yaptıkları. Bey mahallesinde polis kontrol merkezi yada Mobese olsa bu olaylar azalır. Mahallemizde okul olmadığından dolayı akşam saatlerinde okuldan gelen çocuklar büyük tehdit altında. Yetkililerden bu soruna çözüm istiyoruz”

İsmail Karakan – Esnaf

DÜKKANIMI İKİ DEFA SOYDULAR

“Hırsızlık olaylarından bıktım. Benim burada işyerimi 2 defa soydular. Yaklaşık 10 Bin TL zararım oldu. Hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor. Mahallede kimliği belirsiz kişiler volta atıp duruyor. Burada esrarında tutunda uyuşturucusuna kadar her şey var. Elinde esrarla sokakta yürüyen kişiler görmek mümkün. Şehrin merkezinde bu olayların olması üzüntü verici. Emniyetin acilen bu mahallede ciddi tedbirler almasını istiyorum. Gerekli tedbirlerle bu sıkıntıların önüne geçebilir”

Abdulkadir Kervancı- Esnaf

CAMİ YIKILSA MİHRABI KALIR

“Küçük çocukluğumdan bu yana bu mahallede yaşıyorum. Cami yıkılsa mihrabı kalır derler ya bizim mahallenin eski izlenimi hala sürüyor. Bu mahallede her türlü işi yapan var. Bilhassa Eblehan’da her türlü işler oluyor. Çözüm zor. Emniyet gerekli önlemlerle bazı sıkıntıları çözebilir. Buraya bir denetim merkezi kurulması gerek. Mobese’nin bile sorunları tam olarak çözeceğine inanmıyorum”

BORA TOKTAŞ