Uzer, “İçerisinde birçok güzelliği barındıran mübarek Ramazan-ı Şerif ayına erişmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek ayda kardeşlik ve sevgi bağlarımızı daha çok kuvvetlendirip, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Bedenimizi ve ruhumuzu terbiye edeceğimiz Ramazan ayında, ihtiyaç sahiplerini, yetimleri, öksüzleri, yaşlı ve kimsesizleri, komşularımızı ve akrabalarımızı daha fazla hatırlamalıyız” dedi.

ÖZLEMLE BEKLENEN AY

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Ayı nedeniyle yayınladığı mesajında Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemi tarafından özlemle beklenen ay olduğunu söyledi.Tahmazoğlu mesajında, “Heyecanı şimdiden bizleri sarmış olan Ramazan Ayı tüm bereketi ile yüreklerde mutluluk ve manevi coşkular oluşturmaktadır. 11 Ayın Sultanı olan bu ay Müslüman âlemi tarafından özlemle beklenen bir aydır. Bu ayda ferdi sorumluluklarımız yanında toplumsal sorumluluklarımızın da yerine getirilmesine gayret etmeliyiz” dedi.

KILIÇ: BEREKET AYI

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, mesajında Ramazan ayının rahmet, merhamet ve bereket ayı olduğunu altını çizerek, bu maddi ve manevi mükafatların sınırsız olduğunu hatırlattı. Ramazan'ın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Kılıç, “Ramazan ayı paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. Bizi biz yapan gelenek ve değerlerimiz bu mübarek ayda daha kuvvetli hale gelir. Ramazan ayının milletçe bütünleşeceğimiz, barışın etrafında kenetleneceğimiz bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

TAŞDOĞAN'DAN MESAJ

24 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde MHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Uzm. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, mesajında, ramazan ayının, toplumsal birlikteliği sağlayan manevi değerlerin anımsandığı, yardımlaşma, mutluluk, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğunu belirtti. Ramazan ayının Müslümanlar için bir kaynaşma, yardımlaşma ve hoşgörüyü ifade ettiğini vurgulayan Dağlı, “11 Ayın Sultanı Ramazan, oruç gibi pek çok hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği bir aydır. Anlamak ve getirdiği evrensel mesajı hayatımıza yansıtmak için Kuran-ı Kerim’in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir" dedi.HABER MERKEZİ