Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,   mesajında, yaratanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili’nin, aynı zamanda küskünlükleri giderdiğini, yıkılan gönülleri ve kırılan kalpleri onardığını söyleyerek, kandillerin tefekkür ve şükür vesilesi olduğunu bildirdi. Başkan Şahin, mesajında kandillerin kültür ve gelenekte önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu anlamlı gün, toplumsal dayanışma, akrabalık ve kardeşlik hukukunu pekiştirmemiz için güzel bir vesiledir. Ümit ederim ki bu mübarek gece, yeniden uyanışa vesile olur” dedi 

TAHMAZOĞLU: DUA VE İYİLİKLER ÖNEMLİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Berat Gecesi yapılan dua ve iyiliklerin öneminin büyük olduğunu belirterek "Berat Gecesi mübarek Ramazan Ayını müjdeleyen bir gündür. Mübarek gün ve geceler günahlardan kurtuluş için bir vesile olarak görülmelidir. Berat Gecesi, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir. Berat Gecesinde yapılan dua ve iyiliklerin önemi büyüktür”

FADILOĞLU: SORUMLULUKLARIMIZI YENİDEN HATIRLAMALIYIZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Berat Kandili nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç aylardan Şaban ayının 15’inci gecesine tekabül eden Berat Kandilini hep birlikte idrak etmenin sürur ve mutluluğu içerisindeyiz. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri; mili ve manevi değerlerimizi, sosyal dayanışma ve kaynaşma arzularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Toplum olarak birbirimize kenetlenip, kendimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımızı yeniden hatırlamalıyız”

Yeşil Nizip için kolları sıvadı Yeşil Nizip için kolları sıvadı