Şehitkamil ilçesinin en kalabalık mahallelerinden olan Dülükbaba Mahallesi, üzerindeki ölü toprağını attı. Dülükbaba Mahalle Muhtarı Halil Aygün’ün hazırladığı projeyle hem Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun babası Hüsamettin Fadıloğlu tarafından 1971 yılında projelendirilen Dülükbaba Camii meydana çıkarılacak hem de mahalle önemli bir sosyal alana kavuşacak.

BELEDİYENİN KAPISI AŞINACAK

Vatandaşlardan değişime ve dönüşüme yönelik yoğun talep alan Dülükbaba Mahalle Muhtarı Aygün, mahallelinin talebine kulak kabarttı, mahallenin vizyonuna vizyon katacak projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Şehitkamil Belediyesinin kapısını aşındırmaya hazırlanan genç muhtar, “Dülükbaba’nın yeniden doğuşu” isimli projeyle mahallenin çehresini değiştirmeyi kafasına koydu. Aklından geçen projenin detaylarını Gaziantep27 gazetesine anlatan Aygün, projenin uygulanması adına her türlü fedarkarlığa hazır olduğunu söyledi.

DÜLÜKBABA KABUĞUNU KIRDI

Dar kalıplara sıkışmış yaklaşımların kenar semtlerin en büyük handikabı olduğunu söyleyen Aygün, “Bölge halkı içine kapanıktır, hizmet ne kadar yavaş gelse de sesini çıkarmaz. Bürokrasinin doğasında bu var Artık, halk bilinçlendi, hizmetin bir an önce gelmesini istiyor, hizmetin alınmasında onlarla birebir yaşayan biz muhtarlar idareyle halk arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bizim görevimiz bu. Muhtarlık koltuğuna oturduğumdan bu yana belediye yönetimiyle asla ters düşmedim, hizmetler bazı zaman aksasa da genelde hizmet alıyoruz, pek şikayetimiz yok, Bu hassasiyetlerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“HAKKIMI SAVUN” DİYE OY VERDİLER

Sosyal aktivite alanının sınırlı oluşunun 10 bini aşkın nüfuslu mahallenin en büyük sorunu olduğunu vurgulayan Aygün, şunları aktardı: “Burası şehrin en eski mahallelerinden biridir. Dolayısıyla bölge insanı, geleneğine bağlıdır, vatanına, milletine ve devletine sadıktır. Böylesi mahallelerde mahalle kültürü derinden yaşanır, mahalleli yardımlaşmayı ve dayanışmayı zirvede yaşar. Düğün, cenaze ve hastalıklarda komşu komşusunu asla yalnız bırakmaz, birlikte güler birlikte ağlar. Bu tarz insanların hizmetin en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Onları yönetim karşısında temsil gücüm var, istek ve sorunlar karşısında duyarsız kalmam mümkün değil, çünkü bu insanlar seçimlerde bana ‘hakkımı savun’ diye oy verdi. Ben de elimden geldiğince bu kutsal görevi yerine getirmeye çalışıyorum."

OTURDUK DÜŞÜNDÜK VE…

Dülükbaba sakinlerinin, kendisinden mahallede sosyal aktivitenin yetersizliğinin giderilmesini talep ettiğini belirten Aygün, "Ben ve azalar oturduk düşündük, dedik ki öyle bir proje geliştirelim ki, hem devlet hem millet kazansın. Kapı önlerinde oyun oynayan çocukları yoldan kurtarmak, ev işlerinden bunalan kadınları rahatlatmak, işten yorgun gelen evin reisini dinlendirmek için bir proje hazırladık, 3 dönümlük alana kurulmuş 3 ve 5 Nolu Hacı Mahmut Sokak’ta Dülükbaba Cami, diğer adıyla Saklı Cami var. Bu bölgede yaklaşık 50’ye yakın birbirine girmiş konut var. Bu konutların arasında kalan bu cami mahalle arasında kayboldu gitti. İnsanlara burada cami olduğunu ancak cadde üzerine asılan levhayla gösteriliyor. Hazırladığımız ‘Dülükbaba’nın yeniden doğuşu’ isimli projeyle hem caminin etrafı açılmış olacak, hem de yer altı otopark üzerine yapılacak halı saha, çay bahçesi, taziye evi mahalleyi canlandıracak. Burası özellikle yaz aylarında ailelerin uğrak haline gelecek" diye konuştu.

10 YILDA MALİYETİ ÇIKARTIR

Şehitkamil Belediyesi tarafından kamulaştırılacak alanın, geniş sosyal aktiviteli bir alana dönüşeceğini dile getiren Aygün, "Bu hizmet dönüşümü olan bir yatırımdır, şöyle ki otopark, aile çay bahçesi ve halı saha belediye uhtesi altına girecektir. Belediye isterse işletme hakkını ihaleyle özel sektöre bırakır, isterse kendisi işletir. Tercih bu noktada belediyeye aittir. Bu proje hayata geçerse 10 yılda kendisini amorti eder" dedi.

BABA ESERİ ORTAYA ÇIKACAK

'Dülükbaba Mahallesi üzerindeki ölü toprağını atmıştır, düşünen üreten bir insan topluluğumuz var, kabuğuna sığmayan bir nesil ortaya çıktı' diyen Aygün, "Bu gücü olumlu kullanırsak her şey daha güzel olacak, bu insanlar hizmet kalitesinin arttırılmasın istiyor. Herkes bu projeye destek veriyor, yeter ki yetkililer bu işe bir el atsın. Üstelik, Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun babası tarafından 1971 yılında projelendirilen 1974 yılında hizmete açılan Dülükbaba Camii’nin önü açılmış olacak, başkanımızın babasının eseri açığa çıkarılmış olacaktır.” dedi.

MAHALLELİ ÇOK İSTİYOR

Uygulanması ön görülen alanı gezdiren Aygün’ü görenler, “Artık burayı yıktırın” diye dert yandı. Mahalle sakinleri, reform niteliğindeki projelerle hem sosyalleşmek hem de çarpık yapılaşmadan kurtulmak için harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi. HABER MERKEZİ