MAREV eski Başkanı, işadamı Osman Demirci, seçilecek belediye başkanlarına önemli çağrılarda bulundu. Belediye başkanlarından öncelikle müteahhitliği ve emlakçılık yapmayı bırakmalarını isteyen Demirci, sosyal belediyeciliğe ağırlık vermelerini ve mevzuatları uygulamalarını istedi.

Demirci, Gaziantep'in nüfusunun 3 milyona dayandığında bu kentte trafiğin daha da çekilmez bir duruma geleceğini söyleyerek önemli konulara değindi ve "Aslında trafik sorununun çözümü kolay, önemli olan uygulama. Bir binada 12 dairenin 24 garajı olması lazım. Ancak uygulamada böyle mi? Belediye başkanları önce bu sorunları halletsinler. Kafalarına göre iş yapmasınlar, üniversiteler, sivil toplum örgtleri, sanayi, ticaret odalarına sorarak fikir alarak iş yapsınlar. Bir parka bile halk karar vermeli. Kapalı kapılar ardında proje yapmamak gerek. Şeffalık istiyoruz. Ben belediye başkanlarının projelerinde olur projelere bakıyorum. İmarı, müteahhiliği herkes yapar. Bunlar belediyelerin işi değil. Belediye başkanları bir kere müteahhit olmadığını iyi bilsinler. Bu çok önemli, sosyal kültürel belediyecilik yapsınlar. Örneğin sosyal belediyecilik Şişli'de çok iyi yapılıyor. Gaziantep'te bugün gençlerin spor yapacak alan yok. Sürekli rant yaratıyorlar. " dedi.

Mahalli seçimlere sayılı günler kala, tüm siyasi parti adaylarına başarılar dileyen Osman Demirci, başkanlardan daha yaşanabilir bir kent için çeşitli taleplerde bulundu. Demirci, "Belediye başkanları önce imarı bıraksınlar. Belediyecilik imar değildir. Mütahhitliği, emlakçılığı bıraksınlar. Asli görevlerini yapsınlar" dedi.

HER MAHALLEDE TİYATRO SALONLARI OLMALI

Gaziantep kültürünün, kültür yapısının ortaya çıkarılması için sosyal belediyeciliğin daha çok ön plana çıkarılması gerektiğini söyleyen Osman Demirci, "Kentte tiyatrolarımız yok, sinemalarımız az. Gençlerin oyun oynayacakları sahaları yok. Adana'nın Türkiye'nin her tarafında sanatçısı var. Adana'daki Belediyeler kültür ve sosyal açıdan çok önceden hizmetler yapmışlar. Çocukları, gençleri sanata özendirmek gerekiyor. Türkiye'de kaç tane sanatçımız var? Çıkmıyor. Niye belediyelerin öyle bir hizmetleri yok. Adana gibi Türkiye'nin her tarafında sinema, müzik, tiyatro sanatçılarımız çıkmalı.

Adana'da 30 yıl önceki belediye başkan yapmış, bugün Gaziantep'in her mahallesinde bir tiyatro salonu olması lazım. Bunlara öncelik verileceğine çok az ihtimal veriyorum ama, inanmak istiyorum. Bunu halk adına istiyorum" dedi.

TRAFİK SORUNU ARTIK ÇEKİLMİYOR

Bugün kentimizde trafikte bu kadar sorun yaşanmasının bir nedeninin de imar mevzuatına uyulmaması olduğunu dile getiren Demirci, "Bir binanın en az iki kat altı garaj olması gerek. Mevzuat böyle ama mevzuata yüzde 90 uyulmuyor. Küçücük bir aracın giremeyeği yer garaj gösteriliyor. Bir şekilde belediyelerden izin koparıyorlar. Garaj olması gereken yeri ya ticaret ya da farklı amaçlarla kullanıyorlar. Garaja konulması gereken 20-30 araç yol kenarlarını kapatıyorlar. Bu şehrin trafiği tıkandı. Trafik sorunu artık çekilmiyor. Niye, bu kanun dışı uygulamalar yüzünden. Hangi belediye gelirse gelsin. İlk öncelik olarak buraların işleyiş şeklini düzeltmeli. Belediye başkanı bir şekilde bunlara izin vermemeli. Bu istediğim çok zor, ben inanmıyorum. Çünkü yandaşıdır, kendi taraftarıdır, partilizmizdir şeklinde bir şekilde hallediliyor" diye konuştu.

Asım Güzelbey'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Demirci, "Asım Bey gidiyor yolu açık olsun. Kale etrafındaki kültür değerlerini ortaya çıkardı, önemli hizmetler yaptı. Gaziantep artık kültür değerleri ve turizm ile de anılıyor" dedi. Meral KINACILAR