Fenerbahçe'nin başarılı isimlerinden Bekir İrtegün Gaziantepspor maçından sonra şehrimizde kalarak eski arkadaşlarını ziyaret etti. Mehmet Polat ve Bülent Bölükbaşı'nın çalıştırdığı Büyükşehir Belediyespor'u ziyaret eden Bekir İrtegün hasret giderdi.

İki tepsi şöbiyet alarak Gaski Tesisleri'ne gelen Bekir İrtegün Yeni başkan Nurettin Özkaya, eski Başkan Ünsal Göksen'in de bulunduğu antrenmanda oldukça keyifli dakikalar yaşadı.

KAHKAHALAR YÜKSELDİ

Eski takım arkadaşlarıyla bir araya gelen Bekir uzun süre sohbet ederek eski günleri yaad etti. İlk olarak Mehmet Polat ve Bülent Bölükbaşı ile uzun uzun hasret gideren Bekir daha sonra antrenman sahasına gelerek eski takım arkadaşları Deumi, Ferdi ve Erdal Güneş ile gazetemize özel poz veriller.

ÖZKAYA ŞÖBİYET YEDİRDİ

Antrenmana gelen Nurettin Özkaya Bekir'in jestine karşılık teşekkürlerini iletti. Bir süre sohbet eden ikili daha sonra Bekir'in getirdiği şöbiyeti ikram etti. Oldukça keyifli anların yaşandığı ziyarette herkesin yüzü gülüyordu.

GAZİANTEPSPOR'U İYİ YERLERDE GÖRMEK İSTİYORUM

Gaziantepspor konum olarak rahat bir yerde. Yukarı ve aşağıyla eşit mesafedeler, son haftalarda üç maç üst üste aldıktan sonra bayağı rahatladılar. Ben Gaziantepspor’un iyi bir kadrosunun olduğunu düşünüyorum, mevcut sorunlardan dolayı gerekli performansı gerçekleştiremediğini düşünüyorum. Ana her zaman Gaziantep şehri ve takımı süper lige ait olmuştur, hak etmiştir. Zor süreçlerde olsa ligin gedikli ve köklü takımıdır. Benimde çok sevdiğim bir takım ve hala gönlümde yeri ayrıdır. Bu yüzden Gaziantepspor’u daha iyi yerlerde görmeyi kendi adıma çok isterim.

ÇOK İYİ OYNADIK

Gaziantepspor maçı bizim için önemliydi çünkü Galatasaray kendi sahasında yenilince aradaki farkı daha da çok açmak istedik. Her zaman zor deplasman oldu Gaziantep bunun bilincinde olarak maça iyi hazırlandık ve bunu sahaya yansıttık. Oldukça iyi oynadık çok güzel bir skor elde ettik, istediğimiz alıp yolumuza devam ediyoruz. Gaziantepspor’da beraber oynadığımız arkadaşlarımız ve çalıştığımız kişiler oradalar, ben Gaziantepspor’a da başarılar diliyorum, kendi adımıza yolumuza devam ediyoruz.

SAYGI DUYARAK OYNADIK

Gaziantepspor’dan daha ziyade kendi oyunumuza yoğunlaşmıştık, toplantıda bunu kendi aramızda konuşmuştuk Gaziantepspor’da saygı duyarak kendi oyunumuzu ne kadar yansıtabilirsek kazanabileceğimizi düşünüyorduk, dediğimizde oldu. Basit hataları iyi değerlendirdik kendi oyunumuza odaklandık.

BASİT HATALAR YAPMIŞTIK

Şampiyonluk adına çok büyük bir avantajımız var biz ilk yarı da 10 puanlık frakla öndeydik sonradan basit hatalar yaptık ve beklenmedik puan kayıpları oluştu. Bu bize bir tecrübe oldu, deplasmanda ki Galatasaray maçı çok önemli sadece şampiyonluk için değil bizim için ayrı bir maçtır. Şampiyonluğumuzu ilan etmek adına tam bir süre veremeyeceğim ama mümkün olduğunca bir an önce ligi bitirmek ve keyifli son üç hafta görmek istiyoruz.

KAÇINCI YÜZYILDAYIZ

Türkiye’de son dört yıldır oldukça gergin bir futbol ortamı var burada en çok sıkıntıyı çeken futbolcular ve taraftarlar diye düşünüyorum. Ne yazık ki bazı maçlarda üçüncü dünya ülkesi gibi davrandık. Futbolcularda, yöneticilerde belki çok gerdi ama artık kaçıncı yüzyıldayız, futbol nereye gelmiş. Maddi olarak çok büyük bir pasta var insanlar buralardan besleniyor, ilerlememiz gerekirken bazı maçlarda çok geriye gittik diye düşünüyorum insani yönden. Bu sene bunun örneklerini de gördük ama ne kadar konuşsak ta ne yazık ki düzelmiyor. Umutsuz bakmamak ve umutlu olmak gerekiyor ama çok gelişme olmadığı için insanlar çok bozuluyor. Bizim futbolcular ve esas aktörler olarak birbirimizle sorunları yokken insanların birbirine girmesi veya tribüne sıçraması hem bizleri üzüyor hem de çok anlamsız geliyor. Gaziantepspor halkı neden güzel maç izlemesin. Sadece kadınlar değil hep birlikte izlesinler. İnsan üzülüyor, belki bu eğitim sorunumuzdan ve eğitimsizlikten geliyor. İnşallah bu durumlar düzelir. Üzülmekten başka bir şey yapamıyoruz çünkü ne kadar söylesek de boşuna.

HERZAMAN AYNI PERFORMANSI GÖSTEREMİYORSUN

Her zaman futbolda aynı performansı gösteremiyorsun ister istemez performans düşüklükleri oluyor, fiziksel çöküntüler oluyor. Önemli olan bunu geniş kadromuzla toparlamak bizde bunu başardık çünkü iyi bir kadromuz var. Ben geçmiş dönemde ki düşüşümüzü uzun süreli olmadığı için normal görüyorum. Uzun süreli olsaydı sıkıntıya girerdik.