Öztekin ettiğini duyan gazetemizi doğruladı ve”Evvet resmen istifamı verdim. Bu memleketin imarını tarumar eden, trafiğiyle oynayan, birde üstelik dönüp millete bu memlekette adam yok denilmesini açıkçası ben hazmediyorum. Adamların küçük, hor görüldüğü, sadece makam mevki paranın yüceltildiği bir yerde benim durmam doğru olmaz. Ekonomik olarak ciddi bir kriz var. Yolsuzlukları, hırsızlıkları önlemeliyiz. Adaletsizlik hukuksuzluk had safhada. Yerel anlamdan genel anlamda sıkıntı daha çok. Şovla, reklamla bu iş yürümez. Bu şehirde yaşayanlar marka insanlardır. Ama bu şehir asla marka şehir değil” dedi.

BEN HAZMEDEMİYORUM

Ak Parti’den Şehitkamil Belediye Başkanlığına aday adayı olan sonra da aday adaylığından geri çekilen son günlerde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Bekir Öztekin, istifasıyla da şaşırttı. ‘Ben hakkaniyetin, hukuksuzluğun olmadığı bir yerde yokum’ diyen Öztekin, “Bu memleketin imarını tarumar eden, memleketin imarıyla oynayan, trafiğiyle oynayan birde üstelik dönüp millete bu memlekette adam yok denilmesini açıkçası ben hazmediyorum. burada adamların küçük görüldüğü, hakir görüldüğü hor görüldüğü, sadece makam mevki paranın yüceltildiği insanların çok küçük görüldüğü bir yerde benim durmam doğru olmaz diyorum” diye konuştu.

YANLIŞA BAYRAK KALDIRIYORUZ

Zulmün olduğu yerde olmayacağını söyleyen Öztekin, şu açıklamada bulundu:” Ben içeride olsam da haykırırım, dışarıda olsam da haykırırım. İçerdeyken de haykırdım. Yıllardır haykırıyorum. Yanlışa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yolsuzluğa, hırsızlığa, bunlara biz isyan ediyoruz, bayrak kaldırıyoruz. Siyaset için Değerlerimizin kullanılmasına asla razı değiliz. Onun için istifa ettim. Noter aracılığıyla il başkanlığına istifamı gönderdim. Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum dedim.”

HALK MİLLET ÖN PLANDA DEĞİL

Ak Parti’ye yıllarca emek harcadığını, ancak bazı yanlışları görünce bu yanlışların içinde devam edemeyeceğine kanaat getirdiğini anlatan Öztekin, ”Şehir olarak adaletin, hukukun rafa kaldırıldığı, insanların adam kayırmadığı, insanların küçük görüldüğü, hesaba katılmadığı, kimsenin fikrinin görüşünün alınmadığı, memlekette sadece sermaye ve makamların ön planda olduğu, halkın, milletin ön planda olmadığı, bir yerde bizim artık olamayacağımıza inandığım için istifa ettim. Bu yanlışların içinde devam etmeyi düşünmedim. Son olarak Şehitkamil belediye başkanlığı aday adaylığı için müracaat ederken de konuşmamdan dolayı ciddi manada partiyle karşı karşıya geldik. Vay nasıl bu konuşmayı yaparsın diye. Ben hakkı söylemek mecburiyetindeyim. İster hoşlarına gider, ister hoşlarına gitmez. Daha sonrada biz artık beraber yürüyemeyeceğimizi, bu şartlar içerisinde bu partiyle beraber olamayacağımızı dile getirip istifamızı verdik” diye konuştu.

İSRAF, LÜKS SON HADDİNDE

‘Biz bu memleketin düzgün gitmesini istiyoruz’ diyen Öztekin şöyle devam etti:”Bu memlekette yaşıyoruz, bu memleketin bir ferdiyiz. Bu memlekete hizmet aşmıyla gönlü kalbi çarpan birisiyiz. Biz bu memlekete sadece hizmet ederiz. Bu memleket düzgün gitmiyor. Ekonomik olarak ciddi bir kriz var. Sanayici dökülüyor, esnaf patır patır dökülüyor, tüccar dökülüyor, faizler yükseldi, enflasyon yükseldi, israf, lüks son haddinde, son zirvesinde. Şovla reklamla bu işin yürümeyeceğini daha gerçekçi olmamız gerektiğini, bu millete iş üretmemiz, aş üretmemiz, bu memleketin doğru dürüst imarını yapmamız gerektiğine inanıyorum. Onun için biz israftan, lüksten kaçınmalıyız. Fakir fukarının hakkını gasp etmekten kaçınmalıyız. Yolsuzlukları, hırsızlıkları önlemeliyiz. Yasaklardan, şiddetten kaçınıp bu memlekette ciddi manada bir özgürlük ortamı meydana getirmeliyiz.”

BU MEMLEKETİN SADECE İNSANLARI MARKA

Adaletsizlik hukuksuzluğın had safhada olduğunu iddia eden Öztekin, “Yerel anlamdan genel anlamdan sıkıntı daha çok. Biz hep şunu söyledik. Bu memleketin insanı marka, çiftçisi marka, işçisi marka, tüccarı marka, esnafı marka ama bu şehir asla marka şehir değil. Bu şehirde yaşayanlar marka insanlardır. Fakat bu memleket iyi yönetilmiyor. Bizim arzu ettiğimiz iyi yönetilmesi. İlk dönemlerde daha iyi yönetiliyordu. Çok iyiydi bugünkü gibi değildi” dedi. Meral KINACILAR