Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Uyuşturucu ve hırsızlıkla mücadelede bekçilerimiz önemli görev üstlenecek. Almacı Pazarı, Bedesten, Çarşı esnafı dükkanlarını kilitleyip rahat uyuyacak. Uyuşturucu mücadelesinde alçaklar karşısında bu bekçiler duracak ve evlatlarımızı koruyacaklar" dedi.

Kamil Ocak Kapalı Stadyumu'nda yapılan yemin törenine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci'nin yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

KARADUMAN:HUZUR İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Yemin töreninin açılışında konuşan Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, 350 çarşı ve mahalle bekçisinin göreve başlayacağını belirterek, "Bu bekçilerden 180'i Şahinbey, 140'ı Şehitkamil, 30'u da Nizip'te istihdam edilecek. Suç ve suçlularla mücadeleye katkı sağlayacaklar. Yeri geldiğinde 24 saat fedakarca vatandaşın can ve mal güvenliği için çalışacaklar. Gaziantep'in huzuru için çalışacaklar. Sizlere inancım tamdır" dedi.

VALİ YERLİKAYA:BEKÇİ ALIMI DEVAM EDECEK

Vali Ali Yerlikaya, geçen yıl sınavla seçilen bekçilerin emniyet tarafınan sıkı eğitimden geçirildiğini söyledi. 350 bekçinin nüfusu 2.5 milyona yaklaşan Gaziantep'te önleyici kolluk hizmeti görevinde bulunacaklarını belirtti. Güvenlik güçlerinin yanısıra MOBESE ve kameralarla güvenlik sisteminin sürekli ilerlediğini ifade eden Vali Yerlikaya, "Özellikle okul önlerinde kamera takmaya devam ediyoruz. Belediyelerimiz 2 bine yakın kamera katkısında bulundu,onlara da teşekkür ediyorum" dedi. Eskiden bekçilerin mahallenin ağabeyi, namus bekçisi olduğunu hatırlatan Vali Yerlikaya,"Bekçi uyumazdı. Fakirin sırdaşıydı. Hırsızlara göz açtırmazdı. Yine öyle olacak çarşı ve mahalleler Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gece kartallarının olacak. Bekçi alımı devam edecek. Bunlar başlangıç. Mala karşı işlenen, uyuşturucu ile mücadelede bekçilerimize önemli görev yapacak" diye konuştu.

BAKAN YILMAZ:BEKÇİ İZİM KÜLTÜRÜMÜZDE VAR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin bölgenin istikrar adası, süper gücü olduğunu söyledi. 350 bekçinin Gaziantep'in huzuruna huzur katacağını belirten İsmet Yılmaz, "Güven ve huzur denildiğinde eskiden akla bekçi gelirdi. Bu bizim kültürümüzde var. Eskiden bekçi baba denirdi, ama şimdi hepsi gençler, gece kartalları diyeceğiz. Gaziantep'in huzuruna huzur,güvenliğine güvenlik, esenliğine esenlik katacaklar" dedi.

BAKAN GÜL:EVLATLARIMIZI KORUYACAKLAR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, bekçiliğin huzur ve güveni hatırlatan çok önemlibir meslek olduğunu söyledi. Gaziantep'te 350, Türkiye genelinde 7 bin 500 mahale bekçisinin göreve başladığını belirten Gül," Ama bu yetmez. Süreç içinde 36 bin mahalle bekçiyi göreve başlayacak. Uyuşturucu ve hırsızlığa karşı emniyetimiz ciddi mesafeler aldı.Kanuni olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Uyuşturucu ve hırsızlıkla mücadelede bekçilerimiz önemli görev üstlenecek. Almacıpazarı,Bedesten, Çarşı esnafı dükkanlarını kilitleyip dahat uyuyacak. Uyuşturucu mücadelesinde alçaklar karşısında bu bekçiler duracak ve evlatlarımızı koruyacaklar" diye konuştu. Konuşmaların ardından 350 bekçi yemin etti. Eğitimde başarılı olan ve ilk 3 dereceye giren bekçilere sertifikaları bakanlar tarafından verildi. Meral KINACILAR