Bebekleri bilirsiniz en büyük sorunlarından birisi de uyku problemidir. Gece ne zaman kalkacağı belli olmaz ve 4-5 defa kalkarlar. Sizinde rahat bir uyku geçirmenize engel olurlar. Yatma vakti geldiği halde uyumayan ve uyutmak için elinizden geleni yaptığınız halde uyumayan bebekleriniz varsa önereceğimiz bebek uyutma yöntemleri adlı yazımıza bir göz atınız.

Banyo

Akşam banyoları bebeğinize sakinleştirir. Ilık bir banyo bebeğinizin uykusunu getirir. Bu avantajı bebeklerinizi gündüz banyo yaptırarak kullanmayın.

Uyuyacağı Oda

Bebeğin uyuduğu yerde ilgisini çekecek herhangi bir şey olmamalı. Işık çok aydınlık olmasın, televizyon çalışmasın ya da büyük çocuklar içeride olmasın. Kendinizi düşünün evde arkadaşlarınız olduğu zaman uyuyamazsınız ya da televizyon açıkken ilginiz ona kayar. Bebeklerde de bu böyledir.

Sıcaklık

Bebeğinizin uyuması için sıcaklıkta çok önemlidir. Uyuyacağı o da ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalı.

Oyuncak

Bebeğinizin en sevdiği oyuncakları koyun.

Şarkı Söyleyin

Bebeğinizi uyutmak için ona şarkı söyleyebilirsiniz fakat hareketli olmak yerine daha yavaş ve alçak ses tonuyla söylemelisiniz. Ya da alçal ses tonuyla hikayeler okuyun.

Hafif Ses

Bebekler anne karnındayken ses duymaya alışkınlardır. Midenizin ya da kalbinizin sesi gibi. Bu yüzünden aşırı sessizlikte bebeğinizi rahatsız edebilir.